«Talentet ditt skal få skinne!»

19 februar 2019

Linjelærerne Vidar (Ytre-Arne) og Marit (Lien Homme) har lang erfaring med både musikk og folkehøgskole. Den største gleden ved jobben er fortsatt å hjelpe elever til å kjenne trygghet og se at elever utvikler seg til å bli bedre musikere. «Talentet ditt skal få skinne», sier Vidar!

En av årets elever, og et stort talent er Rafael Alexander Riis. Han kommer egentlig fra California, men familien har nå flyttet til Kviteseid ,nær Seljord. Rafael er lidenskapelig opptatt av musikk, men har også funnet seg godt til rette i folkehøgskolemiljøet generelt.

Nå reiser vi også til Irland

I flere år har Musikklinja hatt sin faste studietur til metropolen New York. Der får vi med oss workshops og konserter med topp musikere og lærere fra musikkbransjen.

Kommende skoleår tar vi elevene med til enda en av de virkelig store musikk-hovedsteder, Dublin i Irland. Irsk musikk og kultur er kjent over store deler av verden, og i dette fantastiske landet er folkedansen og musikken fortsatt levende både i tradisjonell og moderne form.

Dublin

Masterclass / workshops

I Telemark har vi en sterk musikk- og kulturhistorie, som lever i beste velgående den dag i dag. Dette er noe vi på Musikk også drar nytte av, i møter med musikere i mange sjangre. I Bø er det et rikt studentmiljø og en veldrevet jazzklubb og studentkro med kjente artister på besøk. Universitetet i Sørøst, Rauland, er heller ikke langt unna, med sitt rike internasjonale folkemusikkmiljø. I byene Skien og Porsgrunn er det et heftig musikkliv, og våre lærere har et stort nettverk der.

Hvem ønsker ikke å møte profesjonelle musikere og nyte godt av den kunnskapen og erfaringen som de sitter inne med? Dette året legger vi opp til flere møter og workshops med utøvende musikere og bransjefolk.

» Som lærer på Musikk – New York/Irland liker jeg å lage musikk sammen med unge talentfulle musikere. Det er fint å kunne jobbe med hva som skal til for å få saker og ting til å låte fint, og inspirere til fordypning i instrumenter, musikksjangere, musikk-kunnskap, sceneopptreden og å lage store og små konserter med elevene. Selv har jeg lang fartstid som profesjonell musiker i alt fra symfoniorkester, musikk til teater, og i band med world music og jazz.»

(Vidar Ytre-Arne, lærer på linjen Musikk – New York / Irland)

Velkommen som elev på Musikk – New York og Irland ved Seljord Folkehøgskule. Du vil ikke angre!
Søk her!

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts