Suksess med Orfeus & Evrydike!

21 november 2021

Bli den beste versjonen av deg selv!

Årets Musikal-Broadway-linje har virkelig gått til en av verdenslitteraturens store klassikere denne høsten. Den 2500 år gamle myten om sangeren Orfeus og hans Evrydike har inspirert komponister og tekstforfattere i århundrer. Monteverdis L’Orfeo fra omkring 1600 regnes som den første virkelige opera. Gluck skrev sitt mesterverk «Orfeo ed Euridice» omkring 100 år senere og Offenbach 100 år etter det igjen. I vår tid har myten blitt aktuell på Broadway med den Tony-vinnende musikalen «Hadestown». Forestillingen «Orfeus & Evrydike» hadde hentet inspirasjon fra dem alle. Musikalen startet som en barokk-opera og endte som en vilter 1800-talls operette. Likevel lå fokuset på mytisk tid.

Et viktig fokus på linja denne høsten er å ta historien på alvor. Vi snakker om å spille for historien, ikke for salen. Dette lykkes elevene svært godt med. Selv med kun 2 måneder øvetid. Både i sang, dans og formidling scoret elevene høyt. Vi har en veldig god klasse som gjør det de kan for å gjøre hverandre gode. Dette synes for publikum. Mye av repertoaret er vanskelig å synge, med intrikate kammermusikalske klanger. Det er virkelig grunn til å ta capsen av for dem.

Forestillingen ble spilt på Granvin kulturhus i forbindelse med Høgkulefesten. Mange foresatte fikk den med seg. Veldig gøy at mange fra tidligere kull også tok seg turen. Etter en uke der erfaringen har fått synke, skal vi til å lage en litt mer barnevennlig versjon til Barnas dag 2. desember. Da venter vi over 250 barn. Samme dag som «Barnas dag» blir det «ballong-slepp» for vårshowet. Mao. elevene får vite hva vi skal jobbe med i vårsemesteret. Vårshowet spilles 29. og 30. april i Granvin kulturhus i Seljord. Det blir spennende.

Se fler bilder her:

Foto: Emil Klever Bøye og Marie Klever Bøye

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts