Studieturene er viktige for elevene ved Seljord folkehøgskule!

16 januar 2019

Bli den beste versjonen av deg selv!

Vi har da også mange flotte studieturer, både linjeturer og andre skoleturer. Man kan lære svært mye på disse turene, både faglig, sosialt og kulturelt. «At rejse er at leve», sa H.C.Andersen, og kanskje det er det våre elever også tenker.

Musikk i New York

I disse dager er flere av linjene våre på årets hovedtur. Paragliding har reist til den Dominikanske Republikk i Karibien for å finne ideelle flyforhold på denne årstida. Musikk og Musikal er begge reist til New York for faglig påfyll og motivasjon. Det blir både workshops, konserter og musikaler i løpet av noen hektiske dager i USA.

Viking har allerede i høst unnagjort sin hovedtur da de dro til Danmark.
Nashville er reisemålet til Singer/Songwrite som de reiste på tur i november.

Natur er selvfølgelig ofte ute på tur, både korte og lange turer. Den lengste var nok uten tvil i oktober da de både fikk oppleve jungel (Amazonas) og høyfjell (Andesfjellene) i Bolivia. I februar drar de til Langedrag og i mars er det Lofoten sin storslåtte natur som skal utforskes.

Solidaritetstur – India, des.2018

Studieturer, fellesturer og solidaritetsturer er langt mer enn å bare være på reise. Faglig innhold, kulturmøter, nye læringsarenaer, sosial tilknyting i gruppa og mye mer. Dette er faktisk et av hovedelementene ved folkehøgskole – få elevene til å kunne se ut over seg selv. Få forståelse for andre kulturer og bry seg om andre.

Skolen sine fellesturer er lagt til oppstart og avslutning av skoleåret. Ved oppstart drar vi til en idyllisk fjellgård i innlands-Telemark for å oppleve fjell, skog og ferskvann. I april-mai reiser til til kyst-Telemark og får oppleve havet og sjølivet, men også kulturen som knytter seg til det vakre Jomfruland. Felles for begge disse turene er fokus på sosialt samhold og vennskap.

Les også om solidaritetsturen vår til Nepal.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts