Spinningmaraton: 70.000 kr. til skolens solidaritetsarbeid

4 mars 2019

På nyåret er det duket for spinningmaraton på Seljord Folkehøyskole, dette er en begivenhet som tar plass hvert år. Det var hentet inn titalls spinnigsykler både fra Sterke Nils og privat. Spinningmaratonet er på tre klokketimer. I tillegg til spinning er det musikk, dans og topp stemning blant elevene og lærere. Det er Corne Nieuwenhuize som står for arrangering av spinningmaratonet, det er også han som står fremst i salen når de sykler.

Et spinningmaraton er lignende maraton, det er ett sykkelløp i dette tilfelle på tre timer der løpet har høy intensitet og krever utholdehet. Spinningmaratonet arrangert av skolen for elvene holdt til på Granvin kulturhus. Målet for spinningmaratonet er å samle inn mest mulig penger. Disse samles inn ved hjelp av elevenes engasjement som oppfordrer familie, venner og bekjente.

Pengesummen går årlig til skolens solidaritetsprosjekt for India og Nepal, og mest til barnevernsaksjonen Cwin i Nepal. Cwin i Nepal jobber for beskyttelse av barn, arbeidet deres innebærer for eksempel krisetelefon, egne patruljer og krisesenter. Seljord Folkehøyskole og Cwin har vært samarbeidspartnere i flere år. Årets pengeoppslutning fra skolen landet på nesten 70.000 norske kroner. (Tekst: Terje Eiklund.)

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts