Solidaritet i fokus!

Opplev India og Nepal! Vi her i Seljord er opptatt av solidaritetsarbeid og vi er veldig glade for å kunne støtte våre to solidaritetsprosjekter i India og Nepal. I løpet av skoleåret vil vi jobbe med India og Nepal som fellesprosjekter på tvers av linjefag og gjennomføre ulike solidaritetsaksjoner.

Bli med til fantastiske India og Nepal!

Brenner du for solidaritetsarbeid og vil du få mest mulig ut av året ditt på Seljord Folkehøgskule? Bli med på en to-ukers opplevelsesreise til India og Nepal eller en kortere åtte-dagers tur til Nepal i desember 2018!

Målet er å bli bedre kjent med skolens solidaritetsprosjekter. Vi opplever verdens urettferdighet, men også mulighetene og det vil gi oss inspirasjon til hvordan vi kan gjøre en forskjell i verden. Dere skal bli gode ambassadører for prosjektene.

Opplevelsen av å befinne deg i Asia blant lokalbefolkningen, lyder og lukter er helt forskjellig fra alt annet du har gjort. Det første møtet med India og Nepal er et kultursjokk for de fleste, overalt ser du resultatet av et kastesystem og en tro på at det er skjebnen som bestemmer livet ditt. Det gjør inntrykk!

Nytter det egentlig å hjelpe?

«Jagriti Vihara», en indisk stiftelse som driver humanitært arbeid blant fattige stammefolk, viser at det nytter! Helt siden 1971 har stiftelsen drevet et senter på landsbygda i delstaten Jharkhand med skoler, jordbruksprosjekter, kvinnegrupper og sosialt arbeid. Landsbyskolene for barn og ungdom tar utgangspunkt i stammefolkets egen kultur, forener teori og praktisk arbeid og handler om bevisstgjøring av rettigheter. Senteret er en viktig del av nærområdet. Derfra ordnes skolegang for barna i nabolandsbyene, de lønner lærere og organiserer kvinnegrupper, som sørger for å lære bort håndverk, etablere små bedrifter og være til støtte for hverandre i vanskelige situasjoner.

I Nepal støtter Seljord Folkehøgskule barnerettighetsorganisasjonen CWIN. CWINs innsats er rettet mot barn og barns rettigheter. Målet er å gi barn og unge beskyttelse og å sette dem i stand til å ta vare på seg selv. Seljord Folkehøgskule støtter særskilt et transitthjem for vanskeligstilte jenter («Balika Peace Home») og et arbeidstreningssenter for ungdom.

Mer om turen til India/Nepal

Vi tar fly til hovedstaden Delhi. Der kryr det av mennesker, biler, sykler, kyr og gateselgere. Vi overnatter på et komfortabelt hotell midt i Delhi og blir kjent med denne fantastiske byen.

Selvfølgelig besøker vi et av verdens sju underverker: Taj Mahal, som regnes som et av de vakreste byggverker i verden. I løpet av uken reiser vi videre for å besøke skolens solidaritetsprosjekt, Jagriti Vihara. Vi møter flotte barn, kvinner og menn som er glade for all støtte de får. Det er noe helt annet å møte menneskene personlig enn bare å bli gitt informasjon om dem i Norge. Det er sterkt å se det med egne øyne. Etter noen fine, innholdsrike dager tar vi nattoget tilbake til Delhi. En togreise i India er mer enn en måte å forflytte seg på, det er et møte med lokalbefolkningen, et yrende liv og noen stille nattetimer innimellom. Vi nyter siste dagen i Delhi før vi setter oss på flyet til Kathmandu, Nepal.

I Nepal får vi oppleve den fargerike hovedstaden Kathmandu. Det er et støyende gateliv med bilhorn i flittig bruk, det tutes og plinges fra alle kanter. Vi overnatter på et komfortabelt hotell.

Vi reiser til Balika Peace Home i landsbyen Pasthali og blir møtt av jentene som bor der.  I tillegg besøker vi CWINs arbeidstreningssenter i Kathmandu og får et godt inntrykk av det viktige arbeidet CWIN gjør.

Etter to uker reiser vi tilbake til Norge, med hodet stappfullt av inntrykk og minner for livet.

Les dagbok fra turen til India våren 2018

Fra turen til India desember 2018

Mer om turen til Nepal

Vi reiser til hovedstaden Kathmandu og vil overnatte på et komfortabelt hotell i byen. Den første dagen tar vi en rundtur med sightseeing og guiding for å bli litt kjent og oppleve kulturen i området. Vi skal blant annet se ulike templer og kloster. Disse er knyttet til hinduer og buddhister, som er hovedreligionene i Nepal. Det vil også bli tid til å oppleve handleområdet Thamel.

Etter en dag eller to dager møter vi elevgruppen som har vært i India. Sammen reiser vi til Balika Peace Home og møter jentene som bor der. Vi kommer til å ha ulike workshops og aktiviteter med de tilsette og jentene på transitthjemmet. I løpet av dagene i Nepal blir det også tid til å bli mer kjent med CWIN sitt omfattende hjelpearbeid og hvordan organisasjonen jobber.

Etter åtte dager er en innholdsrik og eksotisk reise slutt og vi vender nesa hjemover igjen.

Kostnader

Turen til India/Nepal koster Kr. 19.500,- pr person, og turen til Nepal koster Kr. 15.000.  Dette inkluderer blant annet fly, visum, overnatting, transport, mat, sightseeing, utflukter, besøk til solidaritetsprosjektene i India og Nepal. Beløpet kommer i tillegg til skolepengene.

Har du lyst til å bli med på dette eventyret

Send en melding til kontor@seljord.fhs.no og fortell gjerne hvorfor du har lyst til å bli med på solidaritetsturen.
Vi reiser i desember 2018 (før juleferien), påmeldingsfristen er 1. august 2018.

Har du spørsmål? Gjerne ta kontakt pr mail!
Hilsen, Marieke (Internatleder) og Kjetil (musikklærer)
E-post: marieke@seljord.fhs.no
E-post: kjetil.flatland@seljord.fhs.no 

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule