top of page

Musikal med turné-suksess

Musikal Broadway har vært på turné med sin forestilling "Alt vil bli bra", og det ble det. 7 aktører, tre stipendiater og fire elever, pluss en lærer har vært en god runde på Vestlandet med sin musikal med fokus på psykisk helse. Etter en forhåndsvisning på skolen var første stopp Hardanger Folkehøgskule. Her ble klassen utrolig godt mottatt i et utrolig vær i denne perlen i Hardanger. Turen gikk videre til Manger Folkehøgskole via Voss VGS. Neste dag fikk elevene en pause i Bergen før Fana folkehøgskole og Stord Folkehøgskole. Forestillingen ble svært godt mottatt på alle folkehøgskolene linja besøkte. Turneen ble toppet med tre forestillinger i Granvin kulturhus i Seljord.



Det ligger kollosalt med logistikk bak en turné der det meste må være planlagt ned på sekundnivå: backdrop, lyd, lys, tracks, mikrofoner, sminke, rekvisitter og kostymer i tillegg til nødvendigheter som mat, transport og overnatting. Det meste gikk utrolig bra og det ligger masse læring i å gjennomføre en turné. Hvordan løse dagens forestilling rent praktisk? Hvordan løse tekniske problemer underveis? Hvordan reagerer publikum? Elevene hadde dedikerte oppgaver innen lyd, lys, scenerigg og sminke. Dette løste de helt strålende. I tillegg var de stjerner i selve forestillingen på tilnærmet profesjonelt nivå. I løpet av en uke ble forestillingen spilt for nærmere 500 mennesker.


(Foto: Marie Klever Bøye)


Ut over det rent faglige er det spennende og på mange måter god folkehøgskole å besøke andre skoler, se hvordan de har det og ikke minst hvordan de løser sine daglige rutiner. Turen bød på mange fine møter. Etter denne maratonøkta går elevene nå snart inn for landing i dette skoleåret. Men først et prosjekt med duetter, avslutning og bidrag til avslutningsprogrammet siste skoledag.


Fler bilder fra forestillingen her: https://www.facebook.com/musikalbroadway


Comentarios


bottom of page