Paragliding: Gaustatoppen!

For en herlig dag med topptur og paragliding fra Gaustatoppen!
Det er mange piloter i norge som har drømt lenge om en flytur fra Telemarks høyeste fjelltopp. Det er nemlig et veldig værutsatt fjell og kun noen få dager i året er det mulig å fly derfra.

Da vi først ankom Rjukan så ble vi møt med synet av et mektig fjell på 1884 moh som vi skulle prøve å fly fra; et luftig og mektig syn.
Elevene var spente, både på turen oppover og nedover (må vi gå ned igjen eller er det mulig å fly?). I tillegg er det sekken på 15-20 kg som ikke gjør det så mye lettere å gå heller. 
Da vi trasket oppover så kunne vi se toppen og målet vårt hele veien, men tåken skapte litt bekymringer. Uten sikt har vi ikke noe valg enn å måtte bruke beina på turen nedover også. 
På toppen var det nesten vindstille og etter litt venting forsvant tåken! Vi er alle glad i positive overraskelser og det tok ikke lang tid før elevene var klare til å fly. 
Alle fikk seg en flytur som blir vanskelig å glemme! 1700 mtr høydeforskjell mellom start og landing. Etter ca 20 minutt i lufta landet alle trygt nede i dalen. Der var det sol og blå himmel og mye latter og glede.
Noen dager er gode, andre dager er helt perfekte. Dette var en perfekt dag!

Tekst: Gabriela Avagian
Bilder: Corné Nieuwenhuize

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Kontakt

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule