Padletur ned Telemarkskanalen

15 oktober 2017

Været var ikke alltid på vår side, men turen ble uansett fantastisk. Vi padlet store deler av dagen, noe som gjorde at vi lå foran tidsskjemaet og lå godt ann til å komme oss helt ned til Langesund. Da vi kom frem til campene på kvelden, hadde alle sine oppgaver. Vi som gruppe kom mer og mer inn i rutinene, og på slutten av turen var vi alle flinke til å sette opp både telt, finne ved og fyre bål.

I løpet av turen fikk vi sett all den fine naturen Telemark har å by på. Telemarkskanalen er en kanal men en god del sluser. Vi ble godt trente da vi måtte trille kajakken forbi alle slusene, bortsett fra den siste i Skien hvor vi var så heldige å få bli sluset gjennom.

Målet for turen var å nå helt inn til Langesund. Til tross for stor motivasjon, ble det avgjort at det var for mye vind og for høye bølger til at vi kunne padle ut på havet og inn til Langesund. Dermed måtte vi avslutte turen i Stathelle. Uansett var vi veldig fornøyde med å ha padlet omkring 130 km på 7 dager, og faktisk ha padlet hele Telemarkskanalen.

Telemarkskanalen er en tur som danner et grunnlag for resten av året. Det er den første langturen vi er på som gruppe, hvor vi blir godt kjent med oss selv og resten av gruppen. Dette var en lærerik tur fylt med latter og koselige dager på vannet, og vi fikk et utrolig godt samhold. På kveldene var vi samlet rundt bålet og lagde gode middager, spilte quiz, grillet marshmellows og skapte gode minner. Turen ble med andre ord noe vi sent vil glemme.

Tekst: Ragni og Anette Foto: Christoffer

Les mer om linja:

http://seljord.fhs.no/linjer/ekspedisjon/

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts