Om skolen

Seljord folkehøgskule er en internatskole. Den er en base for all aktivitet.  Den er ditt hjem, du har har eget rom, mottar undervisning og lever ditt folkehøgskoleliv.

Mange har spørsmål før de kommer til skolen. På vår side over ofte stilte spørsmål finner du svar på noen av de mest vanlige. 

Slik kommer du deg hit

Slik kommer du deg hit

Seljord Folkehøgskule ligger langs hovedveien mellom Oslo og Bergen og det går ekspressbusser døgnet rundt begge veier. Se kartet nedenfor. Turen til Oslo tar tre timer.

Reiser du med toget mellom Oslo og Kristiansand/Stavanger, er Bø nærmeste jernbanestasjon en halv time unna.

Det går flybuss mellom Seljord og Torp/Sandefjord flyplass.

Seljord!

Seljord!

Seljord ligger i hjertet av Telemark. Tettstedene, bygdene og grendene i Telemark er rike på kultur og natur. Du kan bevege deg fra lavlandet med kyst, sjøer og elver til toppene på høyfjellet – et Norge i miniatyr.

Seljord har et livlig og velutbygd handelssentrum. Kunst- og kulturtilbudet er mangfoldig med konserter, teater og kunstutstillinger.

Har du en aktivitet du ønsker å fortsette med mens du går på skolen, kan du være med i eksempelvis idrettslaget eller en av de mange frivillige organisasjonene i bygda. Kort vei fra skolen ligger Granvin kulturhus med både kino, teatersal og idrettshall. Her finner du også et stort og velutstyrt treningsstudio med bl.a. squashbane og spinninggsal. Våre elever kan kjøpe treningskort der til redusert pris. Du kan også benytte deg av kommunens svømmehall noen minutters gange fra skolen. Seljord kan også by på flere musikkfestivaler, markeder og stevner.

På Dyrskuplassen har Dyrsku`n blitt arrangert hvert eneste år siden 1866. I løpet av tre dager i september besøker 70.000 mennesker markedet som er det største i sitt slag her i landet.

I nabobygda Bø er det et stort og etablert studentmiljø med mange studentaktiviteter, bl.a. “Kroa i Bø” som er landskjent for sine konsertopplevelser.

En vanlig dag

En vanlig dag

Folkehøgskoleåret varer fra slutten av august til begynnelsen av mai. Dagene har ulike fag og aktiviteter du kan velge mellom. Dagene er varierte. Skoleruten inneholder både uke- og timeplaner som er bygd opp rundt de fagvalg du tar.

Dagen er satt sammen av linjefag, valgfag, fellesfag, prosjekter, arrangementer, livet på internatet hvor du har enerom, måltidene og din egen fritid i og utenfor skolen.

Skolen har dyktige og entusiastiske faglærere som gjør sitt for at du kan lære og utvikle deg. Et eksempel på skoledagen:

 • Frokost
 • Morgensamling (20 – 30 minutter)
 • Undervisningstid
 • Dugurd (lunsj)
 • Undervisningstid
 • Middag
 • Ettermiddagskaffe i peisestua
 • Undervisningstid, gjerne valgfag
 • Ettermiddagsaktiviteter, ofte frivillig og organisert av elevene
 • Kveldsmat
 • Kveldsaktiviteter er ofte frivillig og organisert av elevene selv. Fast er Fredagsklubb og av og til filmkvelder. Sosiale møtepunkter finner du i peisestua, på TV-rommet, i gymsalen, på internatene eller i undervisningsrommene. Skolens undervisningsbygg er åpne til kl. 22.30 alle dager.

På internatene er det WIFI på alle rom. Her kan du i fred og ro sjekke Facebook og epost før du tar kvelden.

Enerom

Enerom

Folkehøgskole er et sted å være sosial. Det sies at man sjeldent er på rommet sitt. Likevel er det godt å ha enerom der en kan trekke seg tilbake, være litt for seg selv, spille musikk eller slappe helt av. Vi er stolte over å kunne tilby våre elever enkeltrom!

Seljord Folkehøgskule ligger utrolig fint til, med flott utsikt over bygda og Seljordsvatnet. Alle husene danner et koselig og fint tun, og det er hyggelig å gå på besøk til hverandre! Du bor på enerom i 1 av de 6 frittliggende husene. Hvert hus har enkeltrom, fellesstue, kjøkken, dusj og toalett. Elevenes rom har en enkeltseng, skrivebord, hylle, skap og vask. I tillegg er det bod for sykkel, ski, kofferter o.l.

Ukentlig er det husmøte på internatene og alle internatene har en kontaktlærer som deltar på husmøtene.

God mat

På Seljord Folkehøgskule er vi stolte av maten. Du får fire måltider daglig. Det er frokost, dugurd (formiddagsmat), middag og kveldsmat. Skolen anvender gode og solide råvarer. Maten som serveres er sunn og velsmakende. Frukt og grønnsaker er viktig og bidrar til god balanse i det normale norske kostholdet.

Vi har faste rammer rundt alle våre måltider. Alle elevene er samlet til faste tider og latteren sitter løst.

Kjøkkensjefen vår har mange års erfaring som institusjons- og restaurantkokk, i tillegg til å være sensor for fremtidige kokker. Det kjennes på kvaliteten. Med seg har hun dyktige og hyggelige folk med stor faglig bredde. Du blir vel tatt i mot og ønskes velkommen til gode måltider.

Har du allergier eller andre behov for tilrettelegging, så gjør skolen dette i samarbeid med deg.

Holde deg i form!

Seljord Folkehøgskule har treningsmuligheter både ute og inne. I hovedbygget er det både gymsal, med utstyr til alle slags ballspill. I kjelleren er det bordtennisbord og et enkelt styrkerom. 10 minutter (ca. 1 km) fra skolen finner du nytt treningsstudio («Sterke-Nils») med blant annet spinning, buldrerom og squashhall. I tillegg har vi en dansesal med speilvegg som kan brukes til trening!

Ute er naturen både utfordrende og vakker, og enten du jogger, sykler, eller bare vil gå deg en tur er det flott uansett hvilken himmelretning du velger.

Internatlederen: En voksenperson å snakke med

Internatlederen: En voksenperson å snakke med

Selv om folkehøgskole er sted tettpakket med glede og store opplevelser kan det komme grå og tyngre dager. Da kan det være godt å ha en voksenperson å snakke med. Overalt på skolen finner du slike gode voksne, på kjøkkenet, i administrasjonen og blandt lærerne. Vi bryr oss om hvordan du har det. Marieke er en person som er ekstra dedikert til å følge opp elevene. Hun er vår internatleder og har et hyggelig lite kontor der det er lav terskel for å banke på døra. Hun tar vare på elevene i hverdagen når de er syke, eller sliter med noe. Hun løser romproblemer, kjøkkenoppgaver og vaskelister. Til henne kan du gå og snakke om hva som helst.

En rusfri skole

En rusfri skole

Vi vil gjerne at skolen skal være et godt sted å være for alle. Det skal være trygt og preget av positiv aktivitet. Sammen med deg som elev jobber vi derfor for å skape et rusfritt miljø. Dette har svært mye å si for trivsel og læring, både for elever og ansatte. Vi er opptatt av din personlige utvikling, men også at vi tar ansvar for hverandre og er solidariske. På en folkehøgskole er rus helt uforenelig med dette. Ved å takke ja til skoleplassen hos oss, har du også sagt ja til en god, positiv og rusfri skole.

Les våre enkle grunnregler her


Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Kontakt

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule