Skolen

DE ANSATTE

Vi er her for deg!

Mona Verpe

Rektor fra høsten 2019
Mona begynte på Luftforsvarets befalsskolen i 1996 og har Luftkrigsskole og Forsvarets stabsskole i tillegg til sivil utdannelse ved Trondheim Økonomiske Høgskole, UIO og BI. Arbeidserfaring fra over 20 år variert tjeneste i forsvaret tar hun med seg som et godt grunnlag for jobben som rektor ved Seljord Folkehøgskole. På fritiden trives hun i naturen, og nyter gjerne utsikten med kaffepause og mørk sjokolade. Som en bonus i den nye jobben kan hun være mer hjemme på Hørte i nytt hus, sammen med venner og familie. Hun setter stor pris på dans, musikk og kulturelle opplevelser som viser andre sine talenter.

Kolbjørn Birkrem

Inspektør og lærer på Natur
Bakgrunn: Utdanning fra Norges Landbrukshøyskole med fordypning innen skog-, utmark- og viltforvaltning. Han har solid erfaring og kan mye om å være ute i naturen. Kolbjørn er rask til å komme seg ut enten i treningstøy, med våpen, fiskestang, kano, på fjellet, i skogen osv. Motto: «En dag uten fysisk aktivitet er en lang dag.»

Brith Haugland Bø

Kontorleder
Brith Haugland Bø er vår kontorleder. Hun har utdanning innen økonomi og ledelse, og har sin bakgrunn fra næringsliv og bank. Brith tar hånd om skolens økonomi og har oversikt over det meste som skjer på skolen. Hun har ansvar for å registrere alle elevsøknader og svarer på alle henvendelser til skolen. Gjennom året hjelper hun gjerne elever med alt fra Lånekasse til veiledning om personlig økonomi.

Mye å glede seg til!

Jeppe Nordmann Garly

Lærer på Viking-linja
Jeppe er vår høyt profilerte vikinglærer. Han har tatt turen fra Danmark for å spre sine kunnskaper om vikingtid og vikingkultur. Han brenner for å bruke sine kloke hender til å forme gjenstander fra vikingtiden. Jeppe har mye kunnskap innen arkeologi og stor kompetanse innen å rekonstruere gjenstander fra vikingtiden. Han er en godt kjent håndverker i skandinaviske viking re-enactment og «levende historie»-miljøene. I mange år har han arrangert og deltatt i forskjellige vikingmarkeder og arrangementer. Han har tidligere vært leder for «Vikingegruppen Lindholm Høje», som er en av de største i Danmark. Han er mye brukt til seminarer og forelesninger om vikingtemaer i åresvis. Hans filosofi går ut på å lære historien gjennom hendene. Denne håndgripelige tilnærmingen er utgangspunktet for læringen på Vikinglinja. Når han ikke jobber som vikinglærer er han sikkert å finne i et museum eller på et eller annet vikingmarked. Som lærer finner du ham gjerne i smia eller på Verkstan.

Emilie Anja Teichroeb

Danselærer – Musikal Broadway
Emilie er fra Vancouver, Canada der hun gikk på en intensiv danseskole og danset i dansekompaniet Arts Umbrella Dance Company i flere år. Emilie har kompetanse i ballett, jazz, moderne og tåspiss og er en svært dyktig danser. Med hennes dansebakgrunn og sin stor interesse for sang og teater, flyttet Emilie til Norge som 18-åring for å begynne på Musikal Broadway-linja på Seljord folkehøgskule. Der har hun også vært stipendiat. Siden den tiden har hun studert lektorutdanning ved NTNU i Trondheim, der hun har vært både danser, instruktør og koreograf for NTNUi Dans gjennom studietiden.

Linnea Bang-Madsen

Lærer på Viking-linja
Jobber først og fremst som hjelpelærer på Vikinglinja med fokus på tekstil-håndværk. Er utdannet og har 15 års erfaring som preperator med fugler som spesialfelt. Linnea mener det er fantastisk at gå i dybden på det brede spektre av spennende håndverk som finnes med røtter tilbake til vikingtiden. Hun blir stadig imponeret over den kunnskap og de ferdigheder de hadde den gang. Fritiden går med til å tegne, male og arbeide med naturhistoriske illustrasjoner. Dessuten det å være i naturen, se på fugler, samt å arbeide med en masse vikingtids-relateret håndverk.

Hallvard Magerøy Seljebotn

Lærer i Paragliding
Hallvard er utdanna lærer ved Høgskolen i Volda med fagene matematikk, samfunnsfag, naturfag og idrett. Han har jobba ved diverse ungdomskoler og barneskoler samtidig med utdanninga. Han liker å gå på tur, helst til fjells. For noen år siden fant han den perfekte hobbyen å kombinere med fjellturen: paragliding. Siden da har han jevnt holdt på med sporten og jobber nå som instruktør. På de dagene det ikke er mulig å fly paraglider, liker han å bruke tiden på klatring, ski og snøbrett.

Marit Lien Homme

Lærer på Musikk-Backpacker
Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Hun er god til å organisere og har ofte full kontroll på planer og organisering. Ved siden av det musiske er Marit glad i å arbeide med hendene. Hun leder ofte populære valgfag som strikking og skinnfell. Marit er en rolig sørlending med godt humør og en fantastisk innstilling om at alt ordner seg. Hun vil det beste for elevene og engasjerer seg i å få alle til å synge det beste de kan gjennom god teknikk og øving. Marit kan du spørre om det meste innen både musikk og håndarbeid. Er du ekstra ivrig skal du ikke se bort fra at du får lov å strikke og synge samtidig.

Asbjørn Sekse

Lærer på Backpacker – Multisport
Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blandt annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk

Kjetil Flatland

Lærer på Musikk-Backpacker
Kjetil Flatland har utdannelsen sin fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og komponerer. Han begynte i jobben på Seljord Folkehøgskule høsten 2010, og jobber i tillegg som freelance musiker. For tiden holder han mest på med sine egne prosjekter, og han har gitt ut to album i eget navn. Kjetil har også omfattende erfaring fra kulturprosjekter i mange land, og han har jobbet i bl.a. Mosambik, Sør-Afrika, Zimbabwe, Libanon, India og Nepal. Han bruker musikkens universelle språk til å få nære møter med andre kulturer, og tar gjerne med seg inntrykkene han samler til fjells – der han har god tid til å tenke. (Kjetil er en ivrig friluftsmann, så dersom du liker å være ute i naturen vet du hva du bør spørre etter hvis du syns at du har vært litt for mye på øverommet i det siste!)

Roar A. Klever Bøye

Musikk og musikkteaterlærer Musikal Broadway
Roar har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som bruksmusiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og mindre grupper, spiller piano og gitar. Han har også skrevet fler manus for musikkteater og diverse spel. Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner. Han er en av hovedmennene bak Telemark Musikkteater, og har instruert nærmere 50 forestillinger siden 1995 deriblandt 10 utendørs musikkspel og musikaler som Hair og West Side Story . Roar har også et ansvar for å oppdatere og følge opp skolens nettsider.

Espen Nørsterud

Lærer på Backpacker – Multisport
Espen er en av linjelærerne på Backpacking- Multisport, og er en fyr som livnærer seg på nye opplevelser. Han er selverklært backpacker, som har studert både i Brasil, Bali og Australia. Han fullførte nylig masteren sin i idrett og friluftsliv, samtidig som han reiste rundt alene i Sør Amerika. Han er en person som foretrekker å dra litt utenfor strømmen, som har ført han til mange ulike destinasjoner rundt omkring i verden. På tur finner du Espen ofte i selskap med haier under vann, på vakre fjelltopper, eller på en idyllisk strand med en kokosnøtt i hånda. Samtidig som han deler alt på sin eksotiske Instagram konto.

Et klikk unna eventyret!

Gled deg!

Vaktmester

Franco Battaglia

Vaktmester
Franco har jobbet for Seljord folkehøgskule i over ett år og trives veldig godt. Han holder orden og fikser stort og smått på skolens område, både inne og ute. På fritiden liker han å skru på biler. Andre hobbyer er å lese, gå tur og lage mat. Han er gift og har en sønn som begynner å bli ungdom. Han kommer fra Tyskland, og bor nå i Flatdal.

Bli den beste versjonen av deg selv