Skolen

DE ANSATTE

Vi er her for deg!

Kristine Rønning

Rektor
Kristine er vår rektor. En utflytta nordlending med bostedsadresse i Rauland/Vinje. Kristine har lang pedagogisk og administrativ erfaring fra en rekke ulike skoleslag. Hun har både leder-, musikk – og kulturfaglig utdanning med bl.a. en master i tradisjonskunst fra Rauland/Universitetet i Sørøst-Norge. Kristine er glad i gå på fjelltur, er norgesmester i seljefløyte og er utpreget sosial.

Mye å glede seg til!

Corne Nieuwenhuize

Lærer Paragliding-linja
Corné er linjelærer på Paragliding – Ekstremsport. Han er lidenskapelig opptatt av paragliding, moutainbiking og trening og er ofte å finne ute i naturen. Han liker seg best opp i lufta, er derfor paraglidinginstruktør og har den høyeste sertifisering som du kan ha innen faget. Han er også en spreking som organiserer spinningtimene for elevene i Seljords nye treningssenter «Sterke-Nils». I tillegg er han valgfaglærer for idrett/friluftsliv, ski og idrett, og video/GoPro.

Espen Nørsterud

Lærer på Backpacker – Multisport
Espen er en av linjelærerne på Backpacking- Multisport, og er en fyr som livnærer seg på nye opplevelser. Han er selverklært backpacker, som har studert både i Brasil, Bali og Australia. Han fullførte nylig masteren sin i idrett og friluftsliv, samtidig som han reiste rundt alene i Sør Amerika. Han er en person som foretrekker å dra litt utenfor strømmen, som har ført han til mange ulike destinasjoner rundt omkring i verden. På tur finner du Espen ofte i selskap med haier under vann, på vakre fjelltopper, eller på en idyllisk strand med en kokosnøtt i hånda. Samtidig som han deler alt på sin eksotiske Instagram konto.

Jeppe Nordmann Garly

Lærer på Viking
Jeppe er vår høyt profilerte vikinglærer. Han har tatt turen fra Danmark for å spre sine kunnskaper om vikingtid og vikingkultur. Han brenner for å bruke sine kloke hender til å forme gjenstander fra vikingtiden. Jeppe har mye kunnskap innen arkeologi og stor kompetanse innen å rekonstruere gjenstander fra vikingtiden. Han er en godt kjent håndverker i skandinaviske viking re-enactment og «levende historie»-miljøene. I mange år har han arrangert og deltatt i forskjellige vikingmarkeder og arrangementer. Han har tidligere vært leder for «Vikingegruppen Lindholm Høje», som er en av de største i Danmark. Han er mye brukt til seminarer og forelesninger om vikingtemaer i åresvis. Hans filosofi går ut på å lære historien gjennom hendene. Denne håndgripelige tilnærmingen er utgangspunktet for læringen på Vikinglinja. Når han ikke jobber som vikinglærer er han sikkert å finne i et museum eller på et eller annet vikingmarked. Som lærer finner du ham gjerne i smia eller på Verkstan.

Asbjørn Sekse

Lærer på Backpacker – Multisport
Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blandt annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk

Linnea Bang-Madsen

Lærer på Slow Fashion og Viking
Jobber først og fremst på Grønn Mote linjen og som hjelpelærer på Vikinglinjen med fokus på tekstilhåndverk. Er utdannet som preparator med fugler som spesialfelt. Linnea mener det er fantastisk å gå i dybden på det brede spekteret av spennende håndverk som finnes med røtter helt tilbake i oldtiden. Hun blir stadig imponert over kunnskap og ferdigheter håndverkere har hatt opp gjennem tidene. Hun setter stort fokus på at folk lærer seg å kunne selv og å holde gamle håndverk i live. Fritiden går med til å spinne, veve, sy, plantefarge, samt å arbeide med en masse forskjellige håndverk, også det å være ute i naturen og finne inspirasjon, se på fugler, dyrke egne grønnsaker i kjøkkenhagen og ta en liten snakk med hønene.

Marit Lien Homme

Internatleder (Lærer på Lederlinja)
Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Hun er god til å organisere og har ofte full kontroll på planer og organisering. Ved siden av det musiske er Marit glad i å arbeide med hendene. Hun leder ofte populære valgfag som strikking og skinnfell. Marit er en rolig sørlending med godt humør og en fantastisk innstilling om at alt ordner seg. Hun vil det beste for elevene og engasjerer seg i å få alle til å synge det beste de kan gjennom god teknikk og øving. Marit kan du spørre om det meste innen både musikk og håndarbeid. Er du ekstra ivrig skal du ikke se bort fra at du får lov å strikke og synge samtidig.

Roar A. Klever Bøye

Musikk og musikkteaterlærer Musikal Broadway!
Roar har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som bruksmusiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og mindre grupper, spiller piano og gitar. Han har også skrevet fler manus for musikkteater og diverse spel. Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner. Han er en av hovedmennene bak Telemark Musikkteater, og har instruert nærmere 50 forestillinger siden 1995 deriblandt 10 utendørs musikkspel og musikaler som Hair og West Side Story . Roar har også et ansvar for å oppdatere og følge opp skolens nettsider.

Kjetil Flatland

Hovedlærer for Country og Musikkreisen
Kjetil er en vokalist og saksofonist med utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Som musiker har han jobbet mye i både inn- og utland. Han har vært musikalsk leder for et prosjekt i Sør-Afrika, Mosambik og Zimbabwe, og han har vært musiker og musikklærer i et prosjekt for palestinske flyktninger i Libanon – for å nevne noe. Han spiller konserter, og har gitt ut album i eget navn. Kjetil har etter hvert jobbet på Seljord Folkehøgskole i en god del år, og han brenner for å skape et godt folkehøgskoleår sammen med elevene!

Et klikk unna eventyret!

Gled deg!

Vaktmester

Franco Battaglia

Vaktmester
Franco trives veldig godt med jobben for Seljord folkehøgskule. Han holder orden og fikser stort og smått på skolens område, både inne og ute. På fritiden liker han å skru på biler. Andre hobbyer er å lese, gå tur og lage mat. Han er gift og har en sønn som begynner å bli ungdom. Han kommer fra Tyskland, og bor nå i Flatdal.

Bli den beste versjonen av deg selv