Skolen

DE ANSATTE

Vi er her for deg!

Kristine Rønning

Rektor
Kristine er vår nye rektor. En utflytta nordlending med bostedsadresse i Rauland/Vinje. Kristine har lang pedagogisk og administrativ erfaring fra en rekke ulike skoleslag. Hun har både leder-, musikk – og kulturfaglig utdanning med bl.a. en master i tradisjonskunst fra Rauland/Universitetet i Sørøst-Norge. Kristine er glad i gå på fjelltur, er norgesmester i seljefløyte og er utpreget sosial.

Kolbjørn Birkrem

Inspektør
Bakgrunn: Utdanning fra Norges Landbrukshøyskole med fordypning innen skog-, utmark- og viltforvaltning. Han har solid erfaring og kan mye om å være ute i naturen. Kolbjørn er rask til å komme seg ut enten i treningstøy, med våpen, fiskestang, kano, på fjellet, i skogen osv. Motto: «En dag uten fysisk aktivitet er en lang dag.»

Brith Haugland Bø

Kontorleder
Brith Haugland Bø er vår kontorleder. Hun har utdanning innen økonomi og ledelse, og har sin bakgrunn fra næringsliv og bank. Brith tar hånd om skolens økonomi og har oversikt over det meste som skjer på skolen. Hun har ansvar for å registrere alle elevsøknader og svarer på alle henvendelser til skolen. Gjennom året hjelper hun gjerne elever med alt fra Lånekasse til veiledning om personlig økonomi.

Marieke Nieuwenhuize

Kjøkken- og internatleder
Marieke er vår kjøkken- og internatleder. Hun har utdanning i økonomi og administrasjon, og har arbeidserfaring i dette feltet fra Nederland. Hun tar vare på elevene i hverdagen når de er syke, eller sliter med noe. Hun løser romproblemer, kjøkkenoppgaver og vaskelister. Til henne kan elevene gå og snakke om hva som helst. I tillegg har hun ansvar for Solidaritetsgruppa på skolen, og reiser til India med eget valgfag.

Mye å glede seg til!

Kjetil Flatland

Lærer på Musikk-Backpacker
Kjetil har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og kompo-nerer, og jobber som freelance musiker. Han har spilt i inn og utland. De senere årene har han vært mest aktiv med sine egne prosjekter, og han har bl.a. gitt ut musikk under eget navn. Han har bred erfaring fra kulturarbeid fra mange land, som Nepal, India, Libanon og sørlige land i Afri-ka. Han er også en ivrig friluftsmann gjennom hele året, og elsker å ta med seg linja ut på diverse turer og opplegg! Sjekk gjerne ut hans hjemmeside dersom du vil vite mer: www.kjetilflatland.no, og send han en mail dersom du har spørsmål om linja!

Marit Lien Homme

Lærer på Musikk-Backpacker
Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Hun er god til å organisere og har ofte full kontroll på planer og organisering. Ved siden av det musiske er Marit glad i å arbeide med hendene. Hun leder ofte populære valgfag som strikking og skinnfell. Marit er en rolig sørlending med godt humør og en fantastisk innstilling om at alt ordner seg. Hun vil det beste for elevene og engasjerer seg i å få alle til å synge det beste de kan gjennom god teknikk og øving. Marit kan du spørre om det meste innen både musikk og håndarbeid. Er du ekstra ivrig skal du ikke se bort fra at du får lov å strikke og synge samtidig.

Espen Nørsterud

Lærer på Backpacker – Multisport
Espen er en av linjelærerne på Backpacking- Multisport, og er en fyr som livnærer seg på nye opplevelser. Han er selverklært backpacker, som har studert både i Brasil, Bali og Australia. Han fullførte nylig masteren sin i idrett og friluftsliv, samtidig som han reiste rundt alene i Sør Amerika. Han er en person som foretrekker å dra litt utenfor strømmen, som har ført han til mange ulike destinasjoner rundt omkring i verden. På tur finner du Espen ofte i selskap med haier under vann, på vakre fjelltopper, eller på en idyllisk strand med en kokosnøtt i hånda. Samtidig som han deler alt på sin eksotiske Instagram konto.

Linnea Bang-Madsen

Lærer på Viking-linja
Jobber først og fremst som hjelpelærer på Vikinglinja med fokus på tekstil-håndværk. Er utdannet og har 15 års erfaring som preperator med fugler som spesialfelt. Linnea mener det er fantastisk at gå i dybden på det brede spektre av spennende håndverk som finnes med røtter tilbake til vikingtiden. Hun blir stadig imponeret over den kunnskap og de ferdigheder de hadde den gang. Fritiden går med til å tegne, male og arbeide med naturhistoriske illustrasjoner. Dessuten det å være i naturen, se på fugler, samt å arbeide med en masse vikingtids-relateret håndverk.

Jeppe Nordmann Garly

Lærer på Viking-linja
Jeppe er vår høyt profilerte vikinglærer. Han har tatt turen fra Danmark for å spre sine kunnskaper om vikingtid og vikingkultur. Han brenner for å bruke sine kloke hender til å forme gjenstander fra vikingtiden. Jeppe har mye kunnskap innen arkeologi og stor kompetanse innen å rekonstruere gjenstander fra vikingtiden. Han er en godt kjent håndverker i skandinaviske viking re-enactment og «levende historie»-miljøene. I mange år har han arrangert og deltatt i forskjellige vikingmarkeder og arrangementer. Han har tidligere vært leder for «Vikingegruppen Lindholm Høje», som er en av de største i Danmark. Han er mye brukt til seminarer og forelesninger om vikingtemaer i åresvis. Hans filosofi går ut på å lære historien gjennom hendene. Denne håndgripelige tilnærmingen er utgangspunktet for læringen på Vikinglinja. Når han ikke jobber som vikinglærer er han sikkert å finne i et museum eller på et eller annet vikingmarked. Som lærer finner du ham gjerne i smia eller på Verkstan.

Roar A. Klever Bøye

Musikk og musikkteaterlærer Musikal Broadway
Roar har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som bruksmusiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og mindre grupper, spiller piano og gitar. Han har også skrevet fler manus for musikkteater og diverse spel. Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner. Han er en av hovedmennene bak Telemark Musikkteater, og har instruert nærmere 50 forestillinger siden 1995 deriblandt 10 utendørs musikkspel og musikaler som Hair og West Side Story . Roar har også et ansvar for å oppdatere og følge opp skolens nettsider.

Lene Wadseth Myren

Danselærer ved Musikallinja
Lene Wadseth er spesialist innen dans og ballett. Hun er utdannet dansepedagog fra Norges Dansehøyskole og Bårdarakademiet. Hun har videreutdanning i utøvende dans fra New York. Hun har vært freelancer og bidrar nå til de mange suksessrike forestillingene på Musikallinjen. Med sitt blide vesen, sørlandsdialekt og faglige dyktighet, får elevene anledning til å utvikle seg på scenen og fylle de ofte krevende rollene som musikalene innebærer.

Corne Nieuwenhuize

Lærer Paragliding-linja
Corné er linjelærer på Paragliding – Karibien. Han arbeidet som politi i Nederland før han flyttet til Norge for 10 år siden. Han er lidenskapelig opptatt av paragliding, moutainbiking og trening og er ofte å finne ute i naturen. Han liker seg best opp i lufta, er derfor paraglidinginstruktør og har den høyeste sertifisering som du kan ha innen faget. Han er også en spreking som organiserer spinningtimene for elevene i Seljords nye treningssenter «Sterke-Nils». I tillegg er han valgfaglærer for idrett/friluftsliv, ski og idrett, og video/GoPro.

Asbjørn Sekse

Lærer på Backpacker – Multisport
Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blandt annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk

Et klikk unna eventyret!

Gled deg!

Vaktmester

Franco Battaglia

Vaktmester
Franco har jobbet for Seljord folkehøgskule i over ett år og trives veldig godt. Han holder orden og fikser stort og smått på skolens område, både inne og ute. På fritiden liker han å skru på biler. Andre hobbyer er å lese, gå tur og lage mat. Han er gift og har en sønn som begynner å bli ungdom. Han kommer fra Tyskland, og bor nå i Flatdal.

Bli den beste versjonen av deg selv