Oppdatering: Natur-linja er nå i Doha, Qatar

13 mars 2020
Artikkelen oppdateres fortløpende. Siste oppdatering: Søndag 15.03 kl 12:30

Naturlinja ankommer Gardermoen på mandagsmorgen kl 6:35.

Etter en fin og rolig flytyr fra Kathmandu har gruppen nå ankommet Doha i Qatar. Der må de vente i 11 timer til de kan sette seg på flyet til Norge. Også flyplassen i Doha har full fokus på smitteforebygging. Selv om det er lang ventetid får ingen forlate flyplassen.

Det blir meldt om god stemning i gruppen og de gjør alt de kan for å gjøre det beste ut av situasjonen. Smitteforbygging har hovedfokus fremover og gruppen følger de rådene som har blitt gitt men ifølge de ansatte som er med på tur er det smil bak de aller fleste munnbind!

Kl 1:40 lokal tid tar de fly fra Doha til Oslo Gardermoen, planlagt ankomst Gardermoen på mandag kl 6:35.

Karantene ved hjemkomst

Det siste rådet som har kommet fra FHI er at alle som har vært på reise utenfor Norden må i karantene i 14 dager. Tidligere ble det sagt at alle i samme husstand også må i karantene, men dette har blitt reversert. På FHI sine sider står det nå:

«Da nærkontakter ikke har symptomer, ansees de å utgjøre en lav risiko for videre smitte. Det er derfor ikke nødvendig for deg og husstandsmedlemmer å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og før måltider. «

Det betyr i praksis at det er mulig for foresatte å hente sine på Gardermoen eller i Seljord uten at de skal i karantene.

Jobber med gode løsninger

Vi på skolen jobber kontinuerlig med å finne gode løsninger for de som ikke har mulighet til å reise hjem og dermed må i karantene i Seljord. Hvis det er noen spørsmål rundt dette, gjerne ta kontakt med oss.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts