Musikk i New York

I slutten av oktober hadde Musikk sin studietur til verdensmetropolen New York. Den berømte New York Skyline dukket opp i mørket på bussturen fra John F. Kennedy Airport, og litt lett regn gav oss den rette atmosfæren over byen, som er så berømt fra historiske hendelser og fra utallige tv-serier og filmer.

Første dag gikk vi tur i Central Park. Vi så Dakota Building, bygningen der John Lennon bodde og ble skutt like utenfor den 8.desember 1980. Vi gikk til Strawberry Fields, en minnelund over John Lennon, og en rusletur rundt i den vakre, grønne «lungen» midt på Manhattan.

Vi besøkte The Nordoff-Robbins Institute for Music Therapy, og fikk en levende og interessant innføring i musikkterapi som behandlingsform for mennesker med autisme bl.a. Dette instituttet ved NY University er av de ledende i verden på dette området, og har holdt på med dette siden helt tilbake på 1960-tallet.
Smalls Jazzklubb, med Ari Hoenig Trio gav oss spennende og virtuos jazz – en fabelaktig oppvisning i musikalsk kommunikasjon, teknikk og improvisasjon! Noen av oss med fine cd-er og litt færre dollar i lommene da vi gikk derfra.
Vi hadde en fin formiddag og lunsj sammen med Professor Michael Adelson. Michael er dirigent og leder for undervisning ved New York Philharmonic. Han snakket om Beethoven, som vi skulle høre musikk av med orkesteret to dager senere. Og vi fikk en flott samtale med ham om utdanning, musikk, filosofi og matematikk(!). Han var oppriktig interessert i hver enkelt av oss, og hvorfor vi hadde valgt folkehøgskole. Tankevekkende og inspirerende.

På frikvelden var noen av oss på klassisk pianokonsert i Carnegie Hall, og andre var lykkelige over å ha klart å skaffe billetter til musikalen Wicked. Dagen etter hadde vi et veldig hyggelig treff med den norskættede pianoprofessor Brandt Fredriksen. Han fortalte om sin egen karriere, om å være student og profesjonell musiker i NY, og om livet i USA generelt. Vi fikk også en liten masterclass med Brandt, der Rafael spilte Pagodes av Debussy, med presis og inspirerende veiledning fra Brandt.

Vi var på båttur på Hudson River og East River, noen fikk tatt seg en tur i Empire State Building, noen fikk testa ut stemningen i Williamsburg, Brooklyn.
Vi gikk sammen og så den ganske moderne og tankevekkende musikalen Dear Evan Hansen, absolutt fabelaktige artister og fengende musikk.

Konserten med New York Philharmonic Orchestra var et av høydepunktene. Vi fikk oppleve et av verdens topp 10-orkestere i storform «hjemme» i deres egen konsertsal i Lincoln Center. I vakre velklingende klassikere: Beethovens 7.symfoni, Prokofiev «Klassisk» Symfoni og Mendelsohn Fiolinkonsert med Julia Fischer. Dette var nærmest en «once-in-the-lifetime»-opplevelse, yes!


Siste dag gikk vi en tur på High Line og besøkte 9/11-Memorial, og hadde en del fritid før fellesmåltid på The Meatball Shop, og deretter transport til JFK.
Det hele var en opplevelsesrik tur, med mange sterke, lærerike og nye inntrykk, og fine musikalske opplevelser.

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule