Musikalmagi!

27 mars 2022

Bli den beste versjonen av deg selv!

Musikal er magi når alle elementene som sang, dans, skuespill, kostymer, teatersminke, lyd og lys begynner å virke sammen og aktørene er trygge i sin formidling. Musikal – Broadway sin vårforestilling ble magisk. Først fikk publikum oppleve en energisk danseboost koreografert av danselærer Astri Arnesen. Elevene hadde virkelig løftet sine danseferdigheter siden Høstshowet. Etter en pause med total «makeover» braket det løs med musikkspelet «Huldresølvet».

«Huldresølvet» er basert på et sagn fra Telemark. Her er det mye mystikk og dramatikk og kretser rundt et brodermord der sjalusi har spilt en viktig rolle. Sentralt i sagnet står det mystiske huldresølvet. På forhånd hadde elevene besøkt noen av kildene til sagnet. På Evju bygdetun ble de kjent med ei sølje som skal ha sitt opphav i Huldresølvet. Det skal hvile en forbannelse over det og kvinner skal ha blitt syke av å bære sølja. Derfor våger «ingen» å bære den lenger. Elevene fikk se den på utstillingen på Evju Bygdetun. De besøkte også gården Klevar og fikk se avtrykket av «hulderhesten» i steinhella utenfor huset. Både sølja og avtrykket fra Hulderhesten blir anskueliggjort i musikkspelet.

«Huldresølvet» ble som antydet magisk. Elevene viste seg trygge i sitt fag og i sin formidling. De viste gjennomgående solide vokalprestasjoner, både som ensemble og som solister. Lene Wadseth Myren har laget flotte koreografier til Huldrene og bygdefolket i sagnet. Manus og musikk til «Huldresølvet» er skrevet av Roar A. K. Bøye. Musikalen er tidligere satt opp som spel i Evju Bygdetun. Denne gangen ble forestillingen mer tett og konsentrert. Showet ble vist for Ungdomsskolen og elever fra Sagavoll folkehøgskole i tillegg til tre åpne forestillinger.

Foto: Marie Klever Bøye. Se fler bilder her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts