Musikalartist Anna-Lisa

15 juni 2018

Bli den beste versjonen av deg selv!

Over et smakfullt måltid, snakker vi om tiden i Seljord, om nåtid og framtid. Settingen nå er hennes engasjement i den store hitmusikalen Book of Mormon som har gått for fulle hus verden rundt. Her har hun spilt rollen Middala og vært en del av ensemblet siden premieren i januar. (anm. Book of Mormon i København hadde siste forestilling 27. mai) Hun forteller at det er et eventyr å bli del av en slik teaterfamilie. Hun utvikler kontakter og nettverk. 

Vi snakker om at hun har utviklet mange artistben å stå på. I starten var hennes fokus å være sanger-danser. Etter hvert har hun utviklet seg i retning av sanger-skuespiller. Hun finner begge deler svært stimulerende. Hun har jobbet flere år som showartist, blandt annet for Fjordline, og nevner backupsanger-jobber for artister som Åge Sten Nilsen og Postgirobygget. Hun har til og med vært oppvarmingsartist for Carola. I 2012 var hun med i talentkonkurransen The Voice der hun fikk Yosef Wolde-Mariam som coach. En spennende jobb hun har hatt er å dubbe tegnefilmer. Blant annet har hun dubbet figurer for Disney som i Frozen og Beauty and the Beast. 

En barndomsdrøm hun har hatt er å spille inn egen musikk. Denne sommeren er hun i gang med å realisere den drømmen. Vi kan nå håpe og glede oss til en EP snart. 

Vi kikker litt tilbake. Anna-Lisa var elev hos oss i 2009-2010. Det vil si andre året med musikallinje i Seljord. Jeg spør henne hva musikallinja betydde for henne. 

– Det var kickstarten på retningen jeg er nå. Jeg hadde gått 3 år med musikk på videregående. I Seljord fikk jeg dyrket flere sider av meg enn sangen. Jeg fikk danse og drive skuespill. Fikk rett og slett flere ben å stå på. 

Hun poengterer det alltid er lurt for unge artister å dobbelgardere seg. 

– By på deg selv og alle talentene dine. Ikke steng deg inne, eller lås deg til én ting. 

– Følte du at du utviklet deg noe på Seljord?

– Helt klart!

– Det var den beste forberedelsen hvis du skulle søke videreutdannelse og faktisk bli profesjonell. Å gå folkehøgkole er en kjempegod måte! Du får kjenne på det om dette faktisk er noe for meg. Få en smak av det livet man kanskje vil gå for. Kjempegod forberedelse før høyskole.

– Ble du tryggere i faget?

– Ja. Jeg ble ble tryggere med tanke på auditions og opptaksprøver. De ser etter teknikk. Jeg manglet teknikk. Dette fikk jeg virkelig lære i Seljord, og faktisk mer enn det grunnleggende.

Anna-Lisa, som selv studerte videre ved Bårdar akademiet i Oslo, poengterer at linja er en kjempemulighet til å prøve ut faget. Oddsene for å komme inn på videre studier øker. 

Jeg spør henne også mer generelt hva folkehøgskole betydde for henne. 

– Jeg fikk det «friåret» de fleste trenger etter 13 år i strekk, samtidig fikk jeg dyrke det jeg hadde lyst til. Hvis du vil utvikle deg faglig er det absolutt muligheter for det, samtidig samtidig som det ikke er noe press på samme måte som i den ordinære skolen. Mange ønsker nok en pause og et friår samtidig som de vil utforske nye ting. Kanskje noen hobbyer man har lyst til å drive med. Det er et deilig år! Du møter nye mennesker og du vokser som person.

– Noe spesielt du husker?

– Beliggenheten. Dessuten er det en fantastisk natur der i Seljord. De som ikke har vært det må bare dit! Stemningen og menneskene man møter. Det betydde mye. Hvor gøy vi hadde det sammen. Minnene, alle folka, både medelever, de på kjøkkenet og alle lærerne. Husker alle gangene vi satt og pratet i stuen, alle timene, og korsangen.

Anna-Lisa har mange god minner fra Seljord. Hun gjentar: naturen, beliggenheten, de gode pedagogene og den gode maten. Hun avslutter med et smil: 

– Alt som blir tilbudt der kan jeg garanterer for!

Etter samtalen vår viser hun meg rundt i Det ny Teater der hun jobber. Jeg får se scenen, garderobene og alle de mangfoldige rom et teater kan by på. Hun viser meg kostymene sine og sminke-garderoben der hun gjør seg klar. Etter omvisningen må hun nettopp gjøre seg klar. Jeg forlater henne for å gjøre meg klar som tilskuer. 

Jeg har sett Book of Mormon både i London, på Broadway og i Oslo. Forestillingen i København skilte seg klart ut, som var veldig spennende. Elder Cunningham som vi kjenner som en litt lubben nerd med krusete hår, var en høy og slank danske. Det fungerte, ikke minst fordi han var veldig morsom som type. Scenen i Det Ny Teater er mindre enn både på Broadway, London og Oslo. Likevel var den svært kreativt utnyttet, blandt annet med en «rullescene» som skapte bevegelse og driv i scenebildet. Ikke minst gøy når trillekoffertene til de unge misjonærene kommer som på rullebånd inn på scenen. Anna-Lisa kunne fortelle om valget om et mer South-Park/cartoon-aktig grep i det visuelle. Det fungerte fint. Ekstra gøy i en flott versjon var det å oppleve Anna-Lisa som høyst nærverende i både det vokale og sceniske. Må innrømme det satt en smule stolt musikallærer på 8 rad. 

Nå kan vi se fram til å oppleve Anna-Lisa i Huldresølvet som spilles på Evju Bygdetun 2. og 3. august denne sommeren. Der spiller hun hovedhulderen Siske. Denne rollen hadde hun også i versjonen som ble satt opp i 2014. Hun lover hun vil videreutvikle karakteren hun hadde den gang. Nå får vi se mer «girlpower!. 

Etter Huldresølvet blir hun å oppleve i Flashdance og i tv-programmet «Beat for beat.»

Bare å glede seg. 

Tekst: Roar A. Bøye 

Billetter til Huldresølvet her

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts