Musikal-Broadway vårshowet 2021

25 mai 2021

Bli den beste versjonen av deg selv!

Det å gå på folkehøgskole handler mye om å bli trygg; bli trygg på seg selv, sine medelever, sine lærere, sosiale situasjoner, faget sitt… Generelt finne en god plattform for å eksistere med seg selv og andre. Skal du bli trygg og finne livsglede under en paraglider må det mengdetrening til som starter i det små og som gradvis gir mestring selv på store høyder. Dypest sett handler faget musikal om det samme. Her spiller mange faktorer inn, men det å kunne kjenne mestringsglede på en scene, krever mulighet til å prøve ting mange ganger. Først i det små i klasserommet med en lærer, senere på en scene med et forventningsfullt publikum til stede. Deretter muligheten til å gjøre dette igjen.

Trygget er en av hovedgrunnene til at vi har to forestillinger hvert år. Erfaringen fra det første bygger en plattform for det neste. Elevene får prøve seg ut i et mindre format i høstshowet. Dette tar de med seg til vårshowet hvor lista legges høyere og gevinsten og uttellingen også blir større. Lista var virkelig lagt opp noen hakk fra høstshowet «Et Julemareritt» til vårshowet «Eventyrlig amorøs». Forestillingen var både lenger i tid, to akter mot en på høsten, flere danser og flere sanger. Slik undertegnede opplevde det boblet elevene av spilleglede og energi. Unni og Kjell Hartberg skrev dette med tittelen «Bravo, Seljord Folkehøgskule!» i Vest Telemark Blad: «For en imponerende innsats!. Her var talenter i massevis. Det blir nok ikke siste gang de blir å se på scener rundt omkring i landet. Stor takk til musikallinja for en boblende opplevelse!»

Bakom dette ligger det også en bevissthet fra lærerne om å jobbe med gruppedynamikk og ønsket om at elever og lærere skal gjøre hverandre gode. I stor grad mener jeg årets klasse lyktes med dette. Fotografene Marie og Emil Klever Bøye fanget i det minste øyeblikk av energi, glimt i øye, entusiasme og spilleglede.

Tekst: Roar A. Bøye
Foto: Marie Klever Bøye (nærbilder) og Emil Klever Bøye (helfigur)

Se fler bilder her!

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts