Paragliding

Tenk deg å gå på en fjelltopp og nyte utsikten, for så å fly ned igjen og nyte friheten, roen og utsikten? Velkommen til året for å lære deg akkurat dette og mye annet! På Paragliding – Karibien lærer du mer om deg selv, om andre og å flytte dine egne grenser!

Følelsen av å fly

Paragliding er den flotteste måten å fly på. Ved å utnytte løft og stige helt opp til skyene kan du fly timesvis på langtur. Forestill deg å komme til en vakker utsiktsplass en gnistrende klar vårdag. Du har med deg en ryggsekk som utrolig nok inneholder en flymaskin. Etter noen minutters klargjøring og inspeksjon av utstyret, tar du på deg hjelmen og seletøyet og så er også du klar til avgang. Du ser deg rundt, sjekker igjen at alt ser ok ut og lar vinden fylle skjermen. I lett joggetempo blir du løftet til værs og glir ut i luften. Dette er paragliding!

Skaff deg paraglider-sertifikat

Det kreves ingen forkunnskaper for å søke på denne linjen. Vi starter med det grunnleggende, både teoretisk og praktisk og bygger det sakte men sikkert opp til du flyr helt på egenhånd. Du får anledning til å ta godkjent paraglidersertifikat av Norges Luftsportsforbund og vi skal fly i Norge og i Karibien

Fagturer til Makedonia og Karibien

Makedonia:

Tidlig i høst reiser vi til Makedonia for å fortsette opplæringen til å bli en trygg og dyktig pilot. Turen er obligatorisk og er inkludert i skolepengene. Her får du oppleve et land de færreste reiser til med spesielt gode forhold for paragliding. Målet med turen er å fly de første turene helt på egenhånd og å bli bedre kjent med hverandre.

Les mer om turen til Makedonia ved å klikke her.

Karibien: 

Etter nyttår står den store reisen til Den Dominikanske Republikk på planen. Her skal vi fly paraglider i karibisk varme, men vi har også planlagt mange aktiviteter som f.eks rafting, canyoning og kitesurfing! Dette blir en av de store høydepunktene i skoleåret!

Les mer om den lærerike turen til Karibien!

Video fra vår linjeaktivitet

På Youtube finner du flere filmer av aktiviteten på linja.

For deg som:

  • ønsker å bli sertifisert til å fly paraglider
  • bli med på fantastisk fagturer til Makedonia og Karibien
  • ønsker et år på en actionfylt og aktiv linje
  • være med i et sosialt felleskap med andre som har samme interesse
  • har lyst til å lære seg nye aktiviteter sammen med venner

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette får du på linja

Hvordan er dagene organisert på linja?

Årsplan

Utstyr og pakkeliste

Lærere

Hva er Paragliding?

Pris

Viktig om å søke

Linjetur

Makedonia og Karibien

Vi kommer til å reise ganske mye, både i og utenfor Norge. Her kan du lese om de to store turene til utlandet vi skal på: 

Les mer om turen

Tidligere elev

Andreas

Etter videregående var eg svært usikker på kva eg skulle velje av studier. Eg hadde lyst på eit friår, men å få jobb er ikkje like lett. Etter å ha fått råd om å velje eit år på folkehøgskule, vore på nettet og lest meg opp på kva denne kunne tilby, var ikkje valet vanskeleg å ta!

Då var paraglidig - karibien på Seljord folkehøgskule det perfekte valet. No har eg mange timar i lufta, føler meg trygg på å fly, har fått meg ein hobby eg kan drive med resten av livet! Og ikkje minst har eg fått meg mange nye venner! Anbefaler alle å ta eit år på en folkehøgskule! Seljord Folkehøgskule er ein skule for livet!

Andreas - Paragliding

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Paraglidinglinja er godt i gang!

Paragliding
Nå er skoleåret i gang og de første ukene har vi brukt til teambuilding og et første møte med paraglideren og teorien.
Publisert: 16.09.2018

Paragliderne på topptur til Gaustadtoppen

Paragliding
En stor del av opplegget på paraglidinglinja er å dra på topptur, enten med paraglideren på ryggen eller med ski på beina. En av høydepunktene er selvsagt å bestige Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen. Fra toppen på 1883 moh har du på en god dag utsikt over en veldig stor del av sør-Norge.
Publisert: 16.04.2018

Paraglidere i vintervær

Paragliding
Det er mange som spør oss: "Er det mulig å fly paraglider om vinteren?" Svaret er ja. Til tross for at lufta er stabil på vinterstid og gir dermed lite oppdrift er det fint mulig å skli ned fra en fjelltopp, selv om turen opp kan være skikkelig tung.
Publisert: 17.03.2018

Les mer

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule