Musikk – Backpacker

NYHET: Norges råeste musikklinje – «Musikk – Backpacker» på Seljord Folkehøgskule! (Tidligere Musikkreisen.)

Du får undervisning av profesjonelle musikere, men kanskje viktigst av alt: Du blir en del av et kreativt miljø med engasjerte medelever, som brenner for de samme interessene som deg! Sammen øver dere i band, spiller konserter og drar på turné. Dere utarbeider prosjekter, produserer musikk- og videoer, og legger reiseruta for backpacking i Europa. Alle reiser og undervisning er medregnet i skolepengene!

Som elev på Musikk – Backpacker får du muligheten til å ta med musikken ut i verden, og du kommer garantert ikke til å angre! I tillegg til dyktige lærerkrefter stiller vi med studio, musikkrom, øvingsrom og nødvendig PA-utstyr.

I undermenyene finner du utfyllende informasjon om de ulike reisene og undervisningen.

LINJETURER

Som det fremgår av linjenavnet, så får du en mye reising som elev på Musikk – Backpacker! Her får du litt om de ulike studiereisene:

NEPAL

Nepal er et utrolig vakkert land! Det ligger i sørøst-Asia, klemt mellom Kina og India, og er med sine rundt 30 millioner innbyggere lite i forhold. I Nepal finner vi verdens høyeste fjell, og et enormt mangfold av kultur, natur og folk. Det er ikke uten grunn at Nepal de senere årene har blitt en populær destinasjon for backpackere og eventyrere fra hele verden, og turismen er landets hovedinntektskilde.
Men Nepal er fattig, og Seljord Folkehøgskule har i flere år hatt et samarbeidsprosjekt med den nepalske organisasjonen CWIN (Child Workers in Nepal), som jobber for barn og barns rettigheter i landet, og over halvparten av vårt solidaritetsprosjekt går til å støtte CWINs arbeid. Gjennom våre partnere i CWIN har vi et solid nettverk i Nepal, og kan på den måten legge til rette for opplevelser og reiser, som man ikke har mulighet til å få til på egenhånd.

Kulturprosjekt

Elevene på Musikk – Backpacker har et kulturprosjekt i en avsidesliggende fjelldal i Nepal. Prosjektet er internasjonal solidaritet i praksis! På forhånd forbereder vi musikalske workshops, som vi holder for barn og unge på en skole i området. Du får muligheten til å lære bort noe av det som er viktigst for deg – musikkglede. Dette unike prosjektet inngår i CWINs arbeid for mental helse, og samler alle generasjoner i området. Du kommer tett inn på folk og liv, og du får være med på et meningsfullt og viktig prosjekt, som garantert vil gi deg viktige erfaringer for resten av livet. I tillegg til kulturmøtene får du noen vanvittige naturopplevelser – ved foten av noen av verdens høyeste fjell!

Musikk – Backpacker linjetur til Nepal etterfølges av Seljord Folkehøgskule sin valgfrie solidaritetstur, som alle skolens elever kan søke om å være med på. Som elev på Musikk – Backpacker er solidaritetsturen inkludert i linjekostnaden! Solidaritetsturen er en 8-10 dagers opplevelsesreise, hvor vi blir kjent med skolens solidaritetsprosjekt. Vi opplever verdens urettferdighet, men ser også mulighetene – og det inspirerer oss til å kunne gjøre en forskjell i verden. For mer info om vårt solidaritetsprosjekt, se www.seljord.fhs.no/solidaritet.

Reisen til Nepal er i november, og har et totalt omfang 15-18 dager (linjetur + solidaritetstur).

* Musikk – Backpacker  prosjekt i Nepal innebærer en del gåing. Dersom du av fysiske årsaker har vansker med dette, men likevel ønsker å gå på Musikk – Backpacker , ber vi deg om å kontakte oss – så finner vi en løsning på det!

 

BACKPACKING – EUROPA

Vi bor i utkanten av en verdensdel, som historisk har vært toneangivende for vestlig musikkultur. På kontinentet ligger flere av verdens ledende kulturmetropoler – både før og nå. Navn som Paris, Roma, Berlin, Praha og København vekker mange assosiasjoner, og man blir aldri ferdig med å utforske slike steder.

Musikk – Backpacker slenger instrumentene på ryggen, og drar på backpacking i Europa! Med fokus på musikk og bærekraft er oppdraget: Hvor kan vi reise på den tilmålte tiden og budsjettet? Vi forsøker å legge en reiserute, hvor vi i hovedsak benytter oss av kollektiv transport. Kanskje vi har lyst til å krysse alpene med buss, og utforske østerisk tyrolertradisjon? Eller kanskje vi heller drar lenger øst for å utforske Balkans heftige rytmer? Å legge reiseruta er en del av linjeopplegget på Musikk – Backpacker , så det er i stor grad opp til elevene å bestemme hvor vi drar. Irland, Moldova, Svalbard… Se på et Europakart – mulighetene er mange!

I forkant øver vi inn et repertoar, som vi spiller på turen. Kanskje vi spiller konsert på et vertshus i Tyskland en kveld, og er gatemusikere i Amsterdam neste dag? Musikkreisen gir rom for kreative ideer – Europa venter!

Reisen i Europa blir i mars, og estimeres til å ta ca. 7 dager.

 

TURER OG PROSJEKTER I NORGE

Du har sikkert hørt det før: Man trenger ikke alltid å dra lang bort for å få fantastiske opplevelser. Og det er absolutt noe i det. F.eks. ligger Seljord folkehøgskule i hjertet av Telemark, som er et fantastisk fylke på mange måter. Her har vi en sterk musikk- og kulturhistorie, som lever i beste velgående den dag i dag. Tror du at folkemusikk hører hjemme på museum, eller er du blant dem som har oppdaget at denne fantastiske kulturarven er verdt å ta vare på og videreformidle?

Musikk – Backpacker utforsker ikke bare kulturer og musikk fra land langt borte, men tar også tak i vår egen kulturarv. Uansett hvilket instrument du spiller, så er det gøy å spille eller synge gamle hardingfeleslåtter! Musikk – Backpacker reiser rundt i Telemark og omegn for å lære mer om den norske kulturarven. I tillegg til en spennende kulturhistorie byr fylket vårt på enestående natur, som er inspirasjon i seg selv!

Solidaritetsturné
Musikk – Backpacker drar på turné i slutten av januar. Da forsøker vi å samle penger til skolens solidaritetsprosjekt. På turneen spiller vi selvskrevne sanger, coverlåter osv. Elevene får stor innflytelse på hva vi spiller.

Det kan også være aktuelt å reise til f.eks. Oslo ved noen anledninger – for å dra på konserter, eller for å besøke relevante institusjoner innen fagfeltet.

 

TURNÉ I DANMARK

Folkehøgskolen som skoleslag ble grunnlagt i Danmark på 1800-tallet, og akkurat som i Norge lever den danske folkehøgskolen i beste velgående den dag i dag. Musikk – Backpacker drar på turné til Danmark, der vi i hovedsak besøker danske folkehøgskoler, og benytter reisedagene til å oppleve Danmark. Det er fremdeles deilig å være norsk i Danmark, og det er kult å møte danske ungdommer, som befinner seg på samme sted i livet som deg selv!

 

STUDIETURER FOR SKOLEN

I tillegg til Musikk – Backpackers mange linjeturer har skolen to obligatoriske fellesturer hvert år – en ved oppstart, og en like før skoleslutt.

Her finner du info om pris

For deg som:

  • vil lære mer om egen og andre sin kultur og musikk
  • vil spille og utøve musikk
  • vil ha opplevelser
  • vil skape gode minner
  • vil være en del av og bidra til et positivt fellesskap
  • vil produsere egen musikk
  • ønsker personlig utvikling

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Ukeplan

Utstyr og kostnader

Lærere

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

KARANTENE OG HJEMMEUNDERVISNING PÅ MUSIKK/BACKPACKER

Musikk - Backpacker
Alle opplever annerledes uker nå – også elevene på Musikk/Backpacker på Seljord Folkehøgskule. Etter en reise i Europa har alle vært i karantene på hver sin kant av landet, og undervisningen har foregått via Facetime og Zoom. I prosjektet «Musikk som inspirerer meg» har elevene forberedt hver sin seanse, hvor de presenterer fem låter, og forteller hva de liker spesielt med denne musikken.
Publisert: 28.03.2020

MUSIKK – BACKPACKER PÅ INTERRAIL. KORT, MEN GODT.

Musikk - Backpacker
8.mars, på selveste kvinnedagen, var Musikk - Backpacker (MuBack) klare for 14 dagers interrail i Europa. Etter tett dialog med myndigheter og helsepersonell, som ikke så noen grunn til å fraråde reisen, og nøye vurderinger fra elever og familie, var det en optimistisk gjeng som satte kursen mot Kiel. Bekymringen på daværende tidspunkt handlet mer om vindstyrke på 18 m/s på Skagerak fremfor en potensiell virussituasjon i Europa, men det var altså sistnevnte som til slutt skulle besegle vår skjebne…
Publisert: 28.03.2020

Oppdatering: Musikk Backpacker hjemme etter interrail

Musikk - Backpacker
Musikk Backpacker er i god behold og på veg hjem til Norge. De er ved god mot og har hatt en fin tur så langt.
Publisert: 13.03.2020

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule