Musikk

Bli en bedre musiker!

Vi vil at du skal trives på scena, bli en bedre musiker og utvikle ditt talent som artist. Kanskje dette er året før du satser på det profesjonelle musikklivet? Eller du vil bli en bedre musiker for livet generelt?

Vi skal ha det moro med musikken, og sammen og enkeltvis utvikle oss som musikere.

Bli trygg på scena

På Musikk  lærer du masse om musikk – du jobber med konserter og formidling, du trener på sceneopptreden og blir tryggere på scena. Det er kjempegøy å lage konsert på skolen, der vi viser hva vi har fått til i band og samspill for de andre elevene. Dette er også god trening om du er litt ny på det å spille for andre. Og alt skjer frivillig, uten karakterer eller eksamen!

Hvilken musikk vi spiller bestemmes mye av elevene selv, vi spiller coverlåter i flere sjangre, eller kanskje du vil lage din egen musikk?

I løpet av året gjør vi noen dykk i musikkhistorien, både klassisk og nyere jazz/rock-historie. Teoriundervisning blir tilpasset ditt nivå, med utgangspunkt i praktisk musisering.

Møte med profesjonelle musikere

I tillegg til skulens egne musikklærere, som også er utøvende artister, vil vi i løpet av året ha workshops og treff med andre profesjonelle musikere og lærere fra Telemark og Norge. Vi kaller dette for Masterclass / workshop. Dessuten drar vi på konserter med andre artister.

Turéer og konserter

Linjen vil i løpet av året reise på turnér til andre folkehøgskoler i Norge der du møter andre som er på samme sted i livet som deg selv!

Om våren har vi en storslagen konsert i Seljord der vi leier inn proff lyd og lys, og skaper en helproff forestilling med musikken vår!

Samarbeid mellom linjer og fag

Seljord Folkehøgskule består av mange ulike linjer og fag, og i perioder samarbeider vi på Musikk med andre linjer. Vi kan f.eks. samarbeide med Musikallinja om orkester til deres forestillinger,  delta som musikere på Valgfag Musikkteater, der vi er med på å lage god stemning i flotte forestillinger.

Telemark med sterk musikk- og kulturhistorie

Seljord folkehøgskule ligger i hjertet av Telemark, som er et fantastisk fylke på mange måter. Her har vi en sterk musikk- og kulturhistorie, som lever i beste velgående den dag i dag. Dette er noe vi på Musikk også drar nytte av, i møter med musikere i mange sjangre. I Bø er det et rikt studentmiljø og en veldrevet jazzklubb og studentkro med kjente artister på besøk, Universitetet i Sørøst, Rauland, er ikke langt unna, med sitt rike internasjonale folkemusikkmiljø. I byene Skien og Porsgrunn er det et heftig musikkliv, og våre lærere har et stort nettverk der.

Musikk på inspirasjonstur til Irland

Gjennom studietur til Irland opplever vi spennende og innholdsrike dager koblet til musikk og kultur.

Irsk musikk og kultur er kjent over store deler av verden, og i dette fantastiske landet er folkedansen og musikken fortsatt levende både i tradisjonell og moderne form. På linjeturen vår får vi oppleve dette på konserter både på små puber og på store scener. Atmosfæren og musikken er fantastisk! Med utgangspunkt i Dublin besøker vi også utdanningsinstitusjoner innenfor musikk og får et innblikk i hvordan de jobber.

I tillegg må vi selvfølgelig ta oss tid til å være litt «på tur» og få med oss noen typisk irske turistattraksjoner.

Linjeturen er inkludert i skolepengene.

Solidaritetstur

I tillegg til Irland er det mulig å reise på solidaritetstur til Nepal sammen med elever fra andre linjer.

Her finner du info om pris

For deg som:

  • vil bli en bedre musiker, alene og i samspill med andre
  • vil bli med på musikkturer til Irland
  • vil spille konserter og bli en bedre artist på scenen
  • vil lære teori knyttet til praktisk musisering
  • vil få opplæring og masterclass med profesjonelle musikere
  • vil dra på turné

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Hvordan er dagene organisert på linja?

Årsplan

Utstyr og kostnader

Masterclass /workshops

Lærere

Pris

Viktig om å søke

Tidligere elev

Jørgen Sandvik

Året på Seljord folkehøgskole var et veldig viktig år for meg. Inspirerende miljø og masse tid til øving og samspill bidro veldig til at jeg nå lever av å være musiker. Jeg vil også trekke frem musikklærer Vidar Ytre-Arne. Han oppmuntret meg og gjorde det lett å stå ved mitt valg om å bli musiker. Jeg anbefaler alle et år på Seljord Folkehøgskule. Et av de beste årene i mit liv. Jørgen Sandvik
Biografi om Jørgen: Jørgen Sandvik, gitarist, sanger fra Bergen. En markant skikkelse i Bergens og Norges musikkliv, som medlem i pop/rock-gruppa Real Ones. Gruppa har gitt ut 10 album (ett som backingband for Ole Paus) og mottok Spellemanprisen i klassen popgruppe i 2008 og i 2013. Jørgen opptrer også som soloartist med eget låtmateriale.

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Turné 2020 - en stor suksess!

Musikk - BackpackerMusikk
Musikk Backpacker har vært på turné rundt omkring på Østlandet. Som forventet gikk dette svært bra...
Publisert: 31.01.2020

Musikk og Musikal forbereder Julekonsert sammen

MusikkMusikal
Seljord Folkehøgskule har tre musiske linjer og mange musiske elever. Linjene Musikk, Musikk - Backpacker og Musikal Broadway har ulike profiler og ulikt innhold, men av og til går vi inn for spennende samarbeid på tvers av linjene.
Publisert: 16.11.2019

Musikk i New York

Musikk
I slutten av oktober hadde Musikk sin studietur til verdensmetropolen New York. Den berømte New York Skyline dukket opp i mørket på bussturen fra John F. Kennedy Airport, og litt lett regn gav oss den rette atmosfæren over byen, som er så berømt fra historiske hendelser og fra utallige tv-serier og filmer.
Publisert: 16.11.2019

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule