Musikk

Bli en bedre musiker!

Vi vil at du skal trives på scena, bli en bedre musiker og utvikle ditt talent som artist. Kanskje dette er året før du satser på det profesjonelle musikklivet? Eller du vil bli en bedre musiker for livet generelt?

Vi skal ha det moro med musikken, og sammen og enkeltvis utvikle oss som musikere.

Bli trygg på scena

På Musikk  lærer du masse om musikk – du jobber med konserter og formidling, du trener på sceneopptreden og blir tryggere på scena. Det er kjempegøy å lage konsert på skolen, der vi viser hva vi har fått til i band og samspill for de andre elevene. Dette er også god trening om du er litt ny på det å spille for andre. Og alt skjer frivillig, uten karakterer eller eksamen!

Hvilken musikk vi spiller bestemmes mye av elevene selv, vi spiller coverlåter i flere sjangre, eller kanskje du vil lage din egen musikk?

I løpet av året gjør vi noen dykk i musikkhistorien, både klassisk og nyere jazz/rock-historie. Teoriundervisning blir tilpasset ditt nivå, med utgangspunkt i praktisk musisering.

Møte med profesjonelle musikere

I tillegg til skulens egne musikklærere, som også er utøvende artister, vil vi i løpet av året ha workshops og treff med andre profesjonelle musikere og lærere fra Telemark og Norge. Vi kaller dette for Masterclass / workshop. Dessuten drar vi på konserter med andre artister.

Turéer og konserter

Linjen vil i løpet av året reise på turnér til andre folkehøgskoler i Norge der du møter andre som er på samme sted i livet som deg selv!

Om våren har vi en storslagen konsert i Seljord der vi leier inn proff lyd og lys, og skaper en helproff forestilling med musikken vår!

Samarbeid mellom linjer og fag

Seljord Folkehøgskule består av mange ulike linjer og fag, og i perioder samarbeider vi på Musikk med andre linjer. Vi kan f.eks. samarbeide med Musikallinja om orkester til deres forestillinger,  delta som musikere på Valgfag Musikkteater, der vi er med på å lage god stemning i flotte forestillinger.

Telemark med sterk musikk- og kulturhistorie

Seljord folkehøgskule ligger i hjertet av Telemark, som er et fantastisk fylke på mange måter. Her har vi en sterk musikk- og kulturhistorie, som lever i beste velgående den dag i dag. Dette er noe vi på Musikk også drar nytte av, i møter med musikere i mange sjangre. I Bø er det et rikt studentmiljø og en veldrevet jazzklubb og studentkro med kjente artister på besøk, Universitetet i Sørøst, Rauland, er ikke langt unna, med sitt rike internasjonale folkemusikkmiljø. I byene Skien og Porsgrunn er det et heftig musikkliv, og våre lærere har et stort nettverk der.

Musikk på inspirasjonstur til Irland

Gjennom studietur til Irland opplever vi spennende og innholdsrike dager koblet til musikk og kultur.

Irsk musikk og kultur er kjent over store deler av verden, og i dette fantastiske landet er folkedansen og musikken fortsatt levende både i tradisjonell og moderne form. På linjeturen vår får vi oppleve dette på konserter både på små puber og på store scener. Atmosfæren og musikken er fantastisk! Med utgangspunkt i Dublin besøker vi også utdanningsinstitusjoner innenfor musikk og får et innblikk i hvordan de jobber.

I tillegg må vi selvfølgelig ta oss tid til å være litt «på tur» og få med oss noen typisk irske turistattraksjoner.

Linjeturen er inkludert i skolepengene.

Solidaritetstur

I tillegg til Irland er det mulig å reise på solidaritetstur til Nepal sammen med elever fra andre linjer.

Her finner du info om pris

For deg som:

  • vil bli en bedre musiker, alene og i samspill med andre
  • vil bli med på musikkturer til Irland
  • vil spille konserter og bli en bedre artist på scenen
  • vil lære teori knyttet til praktisk musisering
  • vil få opplæring og masterclass med profesjonelle musikere
  • vil dra på turné

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Hvordan er dagene organisert på linja?

Årsplan

Utstyr og kostnader

Masterclass /workshops

Lærere

Pris

Viktig om å søke

Tidligere elev

Turid Jørgensen

Da jeg begynte på Seljord Folkehøgskole visste jeg ikke at jeg noen år seinere skulle leve av musikk i mange år.
Jeg hadde hatt noen litt vanskelige år mentalt da jeg startet og var usikker på om jeg i det hele tatt ville flytte hjemmefra. Men trangen etter å utforske mere musikk stod sterkt og jeg lyttet heldigvis til hjertet mitt og begynte på musikklinja i Seljord.
Da jeg begynte der hadde jeg fullstendig sceneskrekk, virkelig livredd for å stå på en scene! Men med god veiledning og oppbacking fra lærere og medelever, og masse øving så blei jeg gradvis tryggere.
Mens jeg gikk på Seljord Folkehøgskole snakket noen av de andre elevene om en musikkskole i Oslo som het NISS (Nordisk Institutt for scene og studio, og at de vurderte å begynne der. Jeg søkte meg dit et par år etter og kom inn. Der møtte jeg tre andre jenter som blei starten på Katzenjammer.
Katzenjammer blei en fantastisk reise med masse turnering i inn og utland, og dette blei arbeidsplassen min i 10 år. Nå har vi hatt en lengre pause, men målet er å få det på beina igjen før vi blir gamle og grå;-)
Hadde jeg ikke begynt på Seljord Folkehøgskole ville nok ikke alt dette skjedd.
Man kan tenke at ting er tilfeldig og at det er mange veier å gå i livet. Men min erfaring er at om du følger hjertet ditt så vil bra ting skje!
Samtidig vil jeg si at et år på folkehøgskole burde være obligatorisk. Jeg har ikke møtt en eneste person som har gått på folkehøgskole som har angra. Du får et år hvor du kan fordype deg i deg selv og dine interesser, og mest sannsynlig lære nye ting du ikke visste at du digga. Du blir rett og slett bedre kjent med deg selv. Dette hvileåret er garantert sunt for valg du må ta seinere i livet.
Du møter mange forskjellig mennesker og vil garantert finne likesinnede.
Så mitt råd er søk på folkehøgskole hvis du lurer på om du skal gjøre det eller ikke. Det vil mest sannsynlig bli “the year of your life”!

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Musikk og Musikal forbereder Julekonsert sammen

MusikkMusikal
Seljord Folkehøgskule har tre musiske linjer og mange musiske elever. Linjene Musikk, Musikk - Backpacker og Musikal Broadway har ulike profiler og ulikt innhold, men av og til går vi inn for spennende samarbeid på tvers av linjene.
Publisert: 16.11.2019

Musikk i New York

Musikk
I slutten av oktober hadde Musikk sin studietur til verdensmetropolen New York. Den berømte New York Skyline dukket opp i mørket på bussturen fra John F. Kennedy Airport, og litt lett regn gav oss den rette atmosfæren over byen, som er så berømt fra historiske hendelser og fra utallige tv-serier og filmer.
Publisert: 16.11.2019

Fantastisk konsert

Musikk - BackpackerMusikk
Musikkfaget står sterkt ved Seljord Folkehøgskole. Vi har mange musiske elever fordelt på flere musikklinjer, men også mange musikalske elever på de andre linjene. Vi har også en solid stab av musiske lærere, også det fordelt på musiske og ikke-musiske linjer. Mao. god muligheter for å by på musikk-opplevelser.
Publisert: 27.10.2019

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule