Musikk

Bli en bedre musiker!

Vi vil at du skal trives på scena, bli en bedre musiker og utvikle ditt talent som artist. Kanskje dette er året før du satser på det profesjonelle musikklivet? Eller du vil bli en bedre musiker for livet generelt?

Vi skal ha det moro med musikken, og sammen og enkeltvis utvikle oss som musikere.

Bli trygg på scena

På Musikk – New York og Irland lærer du masse om musikk – du jobber med konserter og formidling, du trener på sceneopptreden og blir tryggere på scena. Det er kjempegøy å lage konsert på skolen, der vi viser hva vi har fått til i band og samspill for de andre elevene. Dette er også god trening om du er litt ny på det å spille for andre. Og alt skjer frivillig, uten karakterer eller eksamen!

Hvilken musikk vi spiller bestemmes mye av elevene selv, vi spiller coverlåter i flere sjangre, eller kanskje du vil lage din egen musikk?

I løpet av året gjør vi noen dykk i musikkhistorien, både klassisk og nyere jazz/rock-historie. Teoriundervisning blir tilpasset ditt nivå, med utgangspunkt i praktisk musisering.

Møte med profesjonelle musikere

I tillegg til skulens egne musikklærere, som også er utøvende artister, vil vi i løpet av året ha workshops og treff med andre profesjonelle musikere og lærere fra Telemark og Norge. Vi kaller dette for Masterclass / workshop. Dessuten drar vi på konserter med andre artister.

Turéer og konserter

Linjen vil i løpet av året reise på turnér til andre folkehøgskoler i Norge der du møter andre som er på samme sted i livet som deg selv!

Om våren har vi en storslagen konsert i Seljord der vi leier inn proff lyd og lys, og skaper en helproff forestilling med musikken vår!

Samarbeid mellom linjer og fag

Seljord Folkehøgskule består av mange ulike linjer og fag, og i perioder samarbeider vi på Musikk med andre linjer. Vi kan f.eks. samarbeide med Musikallinja om orkester til deres forestillinger,  delta som musikere på Valgfag Musikkteater, der vi er med på å lage god stemning i flotte forestillinger.

 

Telemark med sterk musikk- og kulturhistorie

Seljord folkehøgskule ligger i hjertet av Telemark, som er et fantastisk fylke på mange måter. Her har vi en sterk musikk- og kulturhistorie, som lever i beste velgående den dag i dag. Dette er noe vi på Musikk også drar nytte av, i møter med musikere i mange sjangre. I Bø er det et rikt studentmiljø og en veldrevet jazzklubb og studentkro med kjente artister på besøk, Universitetet i Sørøst, Rauland, er ikke langt unna, med sitt rike internasjonale folkemusikkmiljø. I byene Skien og Porsgrunn er det et heftig musikkliv, og våre lærere har et stort nettverk der.

Musikk på inspirasjonsturer, både til New York og Irland

Gjennom studieturer til New York og Irland opplever vi spennende og innholdsrike dager koblet til musikk og kultur på disse to fantastiske reisemålene for musikk.

New York

Midt i skoleåret tar Musikk en fagtur til musikk-metropolen New York for å hente inspirasjon.

Vi får med oss workshops, konserter med topp musikere og lærere fra musikkbransjen. Vi har workshop med musiker Etienne Lytle (musiker med Elton John, Nancy Wilson, Boy George, Dan Aykroyd (Blues Brothers), Phoebe Snow m.fl.) og lydtekniker/produsent/låtskriver Mark M Henry (jobbet med B.B.King, Dr John, Living Colour, Snoop Dogg, Beyonce, Radiohead m.fl.)

Vi går på konserter og klubber i den pulserende verdensmetropolen, og det blir selvsalgt tid til sightseeing og besøk til de mange berømte turistattraksjonene. Det er rett og slett en stor opplevelse å smake på en bit av “The Big Apple.

Les mer om turen til New York her

Irland

Irsk musikk og kultur er kjent over store deler av verden, og i dette fantastiske landet er folkedansen og musikken fortsatt levende både i tradisjonell og moderne form.

På linjeturen vår får vi oppleve dette på konserter både på små puber og på store scener. Atmosfæren og musikken er fantastisk!

Med utgangspunkt i Dublin besøker vi også utdanningsinstitusjoner innenfor musikk og får et innblikk i hvordan de jobber.

I tillegg må vi selvfølgelig ta oss tid til å være litt «på tur» og få med oss noen typisk irske turistattraksjoner.

 

Linjeturene er inkludert i skolepengene.

 

I tillegg til New York og Irland er det mulig å reise på solidaritetstur til Nepal sammen med elever fra andre linjer. Les mer om denne turen. 

Video

For deg som:

  • vil bli en bedre musiker, alene og i samspill med andre
  • vil bli med på musikkturer til New York og Irland
  • vil spille konserter og bli en bedre artist på scenen
  • vil lære teori knyttet til praktisk musisering
  • vil få opplæring og masterclass med profesjonelle musikere
  • vil dra på turné

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Hvordan er dagene organisert på linja?

Årsplan

Utstyr og kostnader

Masterclass /workshops

Lærere

Pris

Viktig om å søke

Linjetur

New York

Midt i skoleåret tar Musikk en fagtur til musikk-metropolen New York for å hente inspirasjon. Vi får med oss workshops, konserter med topp musikere og lærere fra musikkbransjen. 

Les mer om turen

Tidligere elev

Alex Weiss

Det å velge et år på folkehøyskole fremfor å begynne rett i høyere utdanning, var et valg jeg i etterkant er veldig trygg på. Jeg lærte utrolig mye, og dette er ting jeg ikke ville lært andre steder. Man blir liksom most sammen med en gruppe mennesker fra forskjellige steder og bakgrunner, og man lærer å leve med, og kjenne folk man ellers kanskje aldri ville hilst på.

På Musikklinja fikk jeg sjansen til å fremføre låter i sjangere jeg ikke var vant til å spille, samtidig som at jeg fikk utløp for å utvikle meg i den retningen der jeg selv ville bli bedre.

Seljord Fhs har ikke bare gitt meg et sterkt nettverk, men enda viktigere - venner som vil vare livet ut.

Alex Weiss - Musikk 08/09

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Musikk og Siso: For en utrolig konsert!

MusikkMusikkreisen
Musikk og Singer/Songwriter-elevene har hatt en travel vår med rikt innhold. Nylig var de på turné. Blant annet innom Ringerike fengsel. Mye tid har vært nyttet til å forberede repertoar. Med sen store vårkonserten kan repertoaret deles med et lokalt publikum. Stip Lars skriver:...
Publisert: 08.04.2019

"On the road again"

MusikkMusikkreisen
Det er som et vårtegn når linjene Singer/Songwriter og Musikk begir seg ut på vegen med minibuss og stor lastehenger. Denne uka har de besøkt både andre folkehøgskoler og fengsel. Og stemningen er alltid på topp! Stipendiat Lars Tiedemann Esborg forteller her om musikkturnéen som elevene nettopp har gjennomført sammen med linjelærerne Marit Lien Homme og Vidar Ytre-Arne.
Publisert: 30.03.2019

For et show!

Musikk
Musikk og SISO inviterte til Huskonsert for hele skolen, med full lydrigg og lysrigg, med madrasser i amfisalen så publikum kunne ta inn det hele i en avslappa og koselig setting. Og for et show det ble!
Publisert: 04.03.2019

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule