Backpacker – Multisport

Er du en person som er eventyrlysten og på utkikk etter nye spennende opplevelser? Da er Backpacker Multisport på Seljord Folkehøgskule den perfekte linjen for deg!

På vår nye Backpacker Multisport – linje har vi fokus på opplevelser, reiser, møte mellom mennesker og ulike fysiske aktiviteter. Du vil oppleve verden på en ny måte gjennom 3-4 uker backpaking i Asia, fem dager Ticket to Ride – Norden og 7- 10 dager Interrail i Europa. Toppturer, ski/brett bakkekjøring, kajakkpadling, kiting på snø samt klatring og volleyball / annen sport vil være en del av hverdagene.

Linjeturer

Ticket to ride Norden

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: ca 5 dager
Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser i mindre grupper på en 5 dagers spennende reise i Norden. Underveis blir det utfordringer knyttet til forflytning, aktiviteter samt andre oppgaver å løse for de ulike lagene. Noen møtepunkter og aktiviteter blir gjort kjent på forhånd, og andre blir kjent underveis. Målet er å løse oppgavene raskt og trygt slik at lagene får oppleve kjente steder i ett eller flere av våre nordiske naboland.

 

Interrail Europa

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: inntil 10 dager
Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på en 10 dagers spennende reise i Europa med tog. Et hovedmål for årets tur er å ta dra til Hamburg og deretter Berlin i Tyskland for deretter å oppleve så mye av Øst-Europa som mulig. Fra Berlinmuren, grensen mellom det gamle øst- og vest blir det i stor grad opp til de enkelte lag å finne den mest spennende reiseruten videre. Det kan for eksempel være mulig å besøke Tsjekkia, Østerrike og Ungarn. Kanskje noen velger å ta med seg en fjelltur i Alpene på veg tilbake? Dette er uansett en tur å glede seg til!

 

Backpacker – Asia

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: 3-4 uker
Måltider pr dag inkludert: 3

Den lengste turen blir garantert en opplevelse for livet, noe virkelig å glede seg til. Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på et 3-4 ukers eventyr i landene Laos, Kambodsja, Vietnam og Thailand. Det meste av turen planlegges av elevene selv, både i forkant og underveis med god hjelp fra veiledere. Vi ønsker for eksempel å besøke tempelbyen Angkor Wat, det mektige naturlandskapet Ha Long Bay, postkort destinasjonen Kuang Si waterfall, samt andre fantastiske reisemål. Aktiviteter kan for eksempel være snorkling blant fargerike korallrev, zipline 100 meter over bakken, trekking i den frodige regnskogen, eller nyte en kokosnøtt på en av de kritthvite paradisstrendene. I tillegg retter vi fokus mot de som bor der. Vi forsøker å møte og bli kjent med den fascinerende kulturen i denne verdensdelen, noe som blir enda mer spennende når vi beveger oss litt utenom de mest oppsøkte stedene.

 

Andre turer i Norge

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: 2-3 dager
Måltider pr dag inkludert: 3

Noen ganger i løpet av året drar vi også på andre kortere turer i Norge. Dette er for eksempel tur til Vestlandet for å gå på Trolltunga og gå via Ferrata i Tyssedal. Eller at vi drar av sted til Kvitfjell eller et annet av skistedene i Sør-Norge for litt bakkekjøring. En tur til Gaustatoppen kan gjøres både til fots og med ski eller brett på vinteren. En surfetur til Jæren er det også muligheter for. Dersom elevene selv kommer med innspill er vi åpne for å kunne gjøre noen utflukter også etter ønske, så langt tid og budsjett strekker til. Her er det mange muligheter!

For deg som:

  • som er eventyrlysten og liker å reise
  • ønsker å oppleve nye kulturer og møte mennesker
  • liker å holde deg i form og drive med ulike spennende aktiviteter

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Lærere

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Studieturene er viktige for elevene ved Seljord folkehøgskule!

Backpacker - MultisportNaturMusikalVikingParaglidingMusikkSinger/Songwriter
Elevundersøkelser over flere år viser at studieturene er et av de elementene som våre elever vektlegger.
Publisert: 16.01.2019

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule