BACKPACKER - MULTISPORT!

Så mange muligheter!

Backpacker – Multisport

Er du en person som er eventyrlysten og på utkikk etter nye spennende opplevelser? Da er Backpacker Multisport på Seljord Folkehøgskule den perfekte linjen for deg!

På vår Backpacker Multisport – linje har vi fokus på opplevelser, reiser, møte mellom mennesker og ulike fysiske aktiviteter. Du vil oppleve verden på en ny måte gjennom 3-4 uker backpaking i Asia, 5-6 dager Ticket to Ride – Norden og 12 dager Interrail i Europa. Toppturer, ski/brett bakkekjøring, kajakkpadling, kiting på snø samt klatring og volleyball eller annen sport vil være en del av hverdagene.

To hovedtemaer

Vi har to hovedtemaer på linja:
1. Reisevirksomhet/backpacking
2. Multisport

Backpacking

Turer i mindre grupper i Norge
Ticket to ride Norden, 5 dagerstur
Interrail Europa, 10 dagerstur
3-4 uker backpaking i Asia: Vietnam, Kambodsja, Laos og Thailand

Multisport – Sport og friluftslivaktiviteter

Ski/snowboard – bakkedager
Toppturer til fots, Trolltunga og Via Ferrata
Klatring på klippe samt isklatring på vinteren.
Kajakkpadling, havkajakk
Kiting på snø
Volleyball og annen sport/trening
Aktivitet med fokus på andre, for eksempel å ta med noen i sportsaktivitet eller tur.
Du får opplæring i aktiviteter som padling, klatring, friluftsliv og ski/brett i løpet av året om du har behov for dette, og du får vært med på varierte turer sammen med de andre på linjen.

For deg som:

 • vil oppleve sterke naturopplevelser alene og sammen med andre
 • er opptatt av å ta vare på naturen og høste av naturens matfat
 • ønsker å komme tett innpå både husdyr og ville dyr
 • er eventyrlysten og opptatt av tradisjoner
 • vil oppleve Lofoten i flammende nordlys,

Info

Du trenger gyldig pass, ­reiseforsikring, europeisk helsetrygdekort, ski– eller snowboardutstyr, sovepose, liggeunderlag, god ryggsekk og egnede klær.

På skolen har vi kajakker og alt av padleutstyr samt våtdrakter, klatreutstyr- sko og det som trengs for klatring, kiter og kiteutstyr telt samt felles friluftslivutstyr til overnatting og matlaging ved behov for dette. Skolens gymsal og treningsutstyr vil ellers også bli benyttet i undervisningen, samt den vakre Telemarksnaturen i nærområdet vårt.

Et delmål for reisene og oppleggene vi gjennomfører, er også det å kunne gjøre noe ekstra for andre. Dette ved for eksempel å ta med noen som ikke så ofte drar på tur, eller at vi søker kulturutvekslinger når vi er i utlandet. Dette kan være å spille volleyball med de lokale, å dele et godt måltid sammen med noen vi blir kjent med, eller å ta i et tak om det trengs.

For å være elev på Backpacker Multisport er eventyrlyst, pågangsmot og et ønske om å oppleve spennende aktiviteter og reisemål sammen med andre viktig. Ingen forkunnskap er nødvendig.

Backpacker – Multisport passer for deg som har en drøm om å oppleve spennende reisemål sammen med andre og samtidig liker fysisk aktivitet. Vi forventer at du er innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg, og er villig til å gjøre noe ekstra for andre underveis. Du trenger ikke å ha mye erfaring, men god motivasjon er svært viktig.

Viktige egenskaper hos deg som elev på linjen vil være:

 • Eventyrlyst
 • Åpenhet
 • Ansvarlighet
 • Engasjement
 • Nysgjerrighet
 • Samarbeidsvilje

 • Å ta ansvar for deg selv og andre på tur.
 • Å organisere og gjennomføre reiser sammen med andre.
 • Å bo og leve enkelt og rimelig.
 • Samarbeid med mennesker med andre forutsetninger enn deg selv.
 • Ferdigheter i klating og padling i havkajakk.
 • Ferdigheter på snøbrett/ski og øvrige aktiviteter vi gjør.
 • Å komme i gang med kiting på snø.

LinjeturER

NORDEN, EUROPA OG ASIA

Ticket to Ride Norden

Turer i Norge Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 5-6 dager
Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser i mindre grupper på en 5-6 dagers spennende reise i Norden eller et av de andre landene i nærheten av Norge. Underveis blir det utfordringer knyttet til forflytning, aktiviteter samt andre oppgaver å løse for de ulike lagene. Noen møtepunkter og aktiviteter blir gjort kjent på forhånd, og andre blir kjent underveis. Målet er å løse oppgavene raskt og trygt slik at lagene får oppleve kjente steder i ett eller flere av våre nærmeste naboland.

Interrail Europa

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: ca 12 dager
Måltider pr dag inkludert: 3

Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på en 12 dagers spennende reise i Europa med tog. Et hovedmål for årets tur er å ta dra til Praha via Hamburg og deretter å oppleve så mye av Øst-Europa som mulig. Fra Praha blir det i stor grad opp til de enkelte lag å finne den mest spennende reiseruten videre. Det kan for eksempel være mulig å besøke Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Slovenia og Italia. Kanskje noen velger å ta med seg en fjelltur i Alpene på veg tilbake? Dette er uansett en tur å glede seg til!

Backpacker – Asia

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: 3-4 uker
Måltider pr dag inkludert: 3

Den lengste turen blir garantert en opplevelse for livet, noe virkelig å glede seg til. Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på et 3-4 ukers eventyr i landene Laos, Kambodsja, Vietnam og Thailand. Det meste av turen planlegges av elevene selv, både i forkant og underveis med god hjelp fra veiledere. Vi ønsker for eksempel å besøke tempelbyen Angkor Wat, det mektige naturlandskapet Ha Long Bay, postkort destinasjonen Kuang Si waterfall, samt andre fantastiske reisemål. Aktiviteter kan for eksempel være snorkling blant fargerike korallrev, zipline 100 meter over bakken, trekking i den frodige regnskogen, eller nyte en kokosnøtt på en av de kritthvite paradisstrendene. I tillegg retter vi fokus mot de som bor der. Vi forsøker å møte og bli kjent med den fascinerende kulturen i denne verdensdelen, noe som blir enda mer spennende når vi beveger oss litt utenom de mest oppsøkte stedene.

Turer i Norge

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris
Varighet: 2-3 dager
Måltider pr dag inkludert: 3

Noen ganger i løpet av året drar vi også på andre kortere turer i Norge. Dette er for eksempel tur til Vestlandet for å gå på Trolltunga og gå via Ferrata i Tyssedal eller at vi drar av sted til Kvitfjell eller at annet av skistedene i Sør-norge på vinteren, for å stå i bakken der. En tur til Gaustatoppen kan gjøres både til fots og med ski eller brett på vinteren. Dersom elevene selv kommer med innspill er vi åpne for å kunne gjøre noen utflukter også etter ønske, så langt tid og budsjett strekker til. Her er det mange muligheter!

Her finner du info om pris

Lærere

Espen Nørsterud

Lærer på Backpacker – Multisport
Espen er en av linjelærerne på Backpacking- Multisport, og er en fyr som livnærer seg på nye opplevelser. Han er selverklært backpacker, som har studert både i Brasil, Bali og Australia. Han fullførte nylig masteren sin i idrett og friluftsliv, samtidig som han reiste rundt alene i Sør Amerika. Han er en person som foretrekker å dra litt utenfor strømmen, som har ført han til mange ulike destinasjoner rundt omkring i verden. På tur finner du Espen ofte i selskap med haier under vann, på vakre fjelltopper, eller på en idyllisk strand med en kokosnøtt i hånda. Samtidig som han deler alt på sin eksotiske Instagram konto.

Asbjørn Sekse

Lærer på Backpacker – Multisport
Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blandt annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk

BACKPACKER - MULTISPORT!

Kr 130.000

Et klikk unna eventyret!

Blogg

FØLG MED PÅ HVA SOM SKJER PÅ FOLKEHØGSKOLEN!