Den første måneden på Ekspedisjon

25 september 2017

Første tur med ekspedisjonslinja

Turen gikk til Skorve, en fjelltopp ikke langt unna skolen. Fra skolen var det først en 20 minutters kjøretur etterfulgt av en to timers gåtur til overnattingsplassen i dalen nedenfor toppen. Her satte vi opp telt og tente bål. Noen gikk også for å plukke blåbær til kvelds, samtidig gikk noen på nærmeste topp for å finne mobildekning. Ut på kvelden satt hele gjengen samlet rundt bålet og ble godt kjent.

Morgenen etter spiste vi frokost, pakket sammen og gikk til toppen. Til sammen var den dagsmarsjen opp og ned igjen til minibussen fem – seks timer Det var en fin og passe lang gåtur som ga oss et godt inntrykk av det vi senere kommer til å oppleve på denne linja. Lange turer, fantastisk natur og et ubeskrivelig samhold er noe av det du som går på denne linja kan oppleve.

Første dag på vannet

Som elev på ekspedisjonslinja er du også så heldig å få oppleve en padletur gjennom hele Telemarkskanalen fordelt på 6-7 dager, men før denne turen skulle vi øve og trene på å bli trygge i kajakk og ute på vannet. På denne fine dagen padlet vi for det meste nærme land og øvde på teknikk og balanse. Vi hadde flere dager med padling hvor vi padlet flere kilometer og fikk kjenne på det å padle noen timer, for deretter å komme seg i land for å spise, og for så å padle hjem igjen. Før den store turen gjennom Telemarkskanalen hadde også ekspedisjonslinja en padletur til Storøy hvor hele gjengen slo opp telt og overnattet. Dette var i hovedsak for å øve på å ha med seg mye bagasje i kajakken noe vi trengte å være gode på før den store padleturen.

Gaustatoppen

Mellom padleturene rakk vi også å gå opp på Gaustatoppen 1883 moh. Det var i utgangspunktet en solfylt dag men vi opplevde skiftende vær og temperaturer. Til tross for dette var opplevelsen allikevel som forventet god. Personlig har det å få gå på Gaustatoppen vært et ønske i lang tid, og da muligheten kom ble jeg svært fornøyd.

Noe av det fine med å gå på ekspedisjonslinja er at elevene får mulighet til å komme med ønsker om hva de vil gjøre eller spesielle turer de gjerne vil gå. Det betyr ikke at man får gå alle turer man ønsker seg, men skolen gjør det de kan for å gjøre elevene fornøyde, og det funker veldig bra. Været ble litt dårligere helt opp på toppen, men sola kom tilbake etterhvert. Litt dårlig vær stopper ikke en motivert og god gjeng med opplevelseslystne elever.

Turen ble med andre ord svært vellykket og gjengen har allerede blitt godt sveiset sammen og samholdet styrket.

Hvordan har den første måneden vært for meg?

Fantastisk! Bare det at vi dro på overnattingstur allerede første linjetimen med ekspedisjonsgruppa var veldig gøy. Det var en veldig kul opplevelse og dra på overnattingstur med mennesker du nesten ikke har pratet med på forhånd. Uansett hvor dårlig eller godt du kjenner hverandre så blir stemningen på tur alltid god. Selv om været ikke var med oss på siste del av den første turen holdt vi alle sammen motivasjon og humør oppe og stemningen var god hele veien tilbake til skolen.

Med andre har du som søker her neste år mye å se frem til! Ekspedisjonslinja er en veldig aktiv og kul linje og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg søkte her. Noe av det som er så bra med å gå på ekspedisjonslinja er at du trenger ikke være topptrent eller ekspert på noen ting får gå her, alt du trenger er eventyrlyst, og selvsagt å være glad i å være mye ute.

I tillegg til et godt miljø mellom elevene er også linjelederne utrolig hyggelige, og ikke minst veldig imøtekommende. De er flinke til å se hver enkelt elev og er veldig opptatt av samholdet i gruppa som gjør det veldig lett for deg som elev å trives. Til slutt vil jeg si til deg som leser dette, at du som vurderer å søke denne linja på her i Seljord har masse morsomme og spennende aktiviteter å se frem til, samt et samhold uten like.

Tekst: Marius Bentzen Foto: Christoffer Lundal Sevland og Marius Bentzen

Les mer om Ekspedisjonslinja

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts