Ekspedisjon: Kilimanjaro – et høydepunkt i 2017

1 januar 2018

Ruten vi gikk heter Machame route, som også er kalt whisky ruten fordi den er så lang og seig. Vi brukte 5 dager på å komme oss til toppen. Det at vi brukte så mange dager, var avgjørende for at flesteparten skulle komme seg opp. Selve gåingen var ikke så veldig krevende, men man måtte passe seg for å ikke bli syk når vi var så høyt. Dagene ble brukt til å forflytte seg fra camp til camp. Vi gikk ikke veldig langt hver dag, men beveget oss i mange timer ettersom vi måtte gå i sakte tempo. Videre var også hver dag annerledes. Naturen endret seg fra camp til camp, og vi møtte på nye ulike utfordringer hver dag.

Med oss på turen hadde vi et mannskap på rundt 30 guider og bærere. De var til veldig stor hjelp på hele turen. Hvis du var litt dårlig en dag, hjalp de deg med å bære, og spurte hvordan det gikk. De lagde mat og fikset do de stedene det ikke var det, så det eneste vi skulle tenke på var å gå. Da vi kom opp til den siste campen ble vi møtt av en fantastisk gjeng lokale som sang og danset.

Den femte dagen var det klart for toppnatta. Guidene som var med oss opp til toppen var til veldig stor hjelp. Toppnatta var tung for de fleste, og på grunn av mye vind hadde vi et høyt tempo i forhold til hva som er vanlig. Så de gangene vi hadde drikkepauser, kom de ofte bort til oss og hjalp oss med det vi trengte hjelp til, siden vi var ganske slitene og hadde lite energi.

Afrikaturen er en av de beste turene vi har hatt på ekspedisjon, og jeg merker at jeg savner den turen veldig. Mens vi gikk så vi veldig mye fin natur, og bare det å være over skyene var helt fantastisk. Da vi kom frem til campene, ble det mye latter og te-drikking i matteltet. Det var også et par ganger vi fikk beskjed om å roe ned latteren, fordi vi måtte huske å puste.

Skrevet av Ragni wessel og Anette Høgnes. Foto: Christoffer L. Sevland

http://seljord.fhs.no/linjer/ekspedisjon/

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts