Eksotisk og vilt – jungel og Andesfjell!

15 november 2018

Salar de Uyuni – verdens største saltsjø

Etter noen akklimatiseringsdager reiste vi enda høyere opp – til verdens største saltsjø – Salar de Uyuni (3600 moh). Saltsjøen dekker utrolige 12.000 kvadratkilometer og det sies at Neil Armstrong la merke til denne hvite og blanke flekken fra månen og besøkte området etter å ha returnert til jorden. Dette ble en spektakulær og eventyrlig opplevelse for oss alle, der vi kjørte mer enn 150 km med bil – med salt som underlag. Ute på sjøen stoppet vi ved en øy – som var fulldekket av kaktus. Disse kaktusene vokste en centimeter pr år og flere av kaktusene var over 8 meter (mer enn 800 år gamle). En merkelig opplevelse.

Madidi nasjonalpark

Så var det tid til å oppleve jungel og lavlandet. Og med det kom høyere temperatur og luftfuktighet. Destinasjonen var Madidi nasjonalpark og vi ble fraktet inn i Amazonasjungelen med bruk av små elvebåter – det var virkelig fint. Og for et mylder av fugler og insekter – og lyder! Det var aldri stille. Gjennom døgnet ble nye lyder avløst av andre, men i bakgrunnen summet det konstant av gresshopper, sikader og andre insektslyder. Og som en av elevene uttrykte det: «dette var verdt hele den lange turen». Vi fikk også med oss litt pirajafiske og nærkontakt med alligatorer (Kaiman).

Etter tre dager i jungelen vendte gruppa igjen nesa mot sivilisasjon og mer urbane områder, men med hodet fullt av nye og eventyrlige inntrykk. Var det en drøm eller var det virkelighet?

 

Les også om hva Natur har gjort resten av denne høsten.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Related Posts