Vikingene i Danmark

Viking

Mange søkere vil nok tenke “Danmark? Hvorfor linjetur dit? Der har jeg jo vært mange ganger før med familie og venner” eller “det er jo ikke akkurat veldig eksotisk, de andre elevene drar jo til andre kontinenter!”. Mange ville kanskje tenke seg Island som vikinginteressertes paradis, men som elev ved Vikinglinja og med erfaring fra “vikingtur” til Island fra tidligere av, må jeg si at Danmark har så mye mer å fortelle oss enn den berømte sagaøya.

Bare å søke!

NaturParaglidingEkspedisjonSinger/SongwriterMusikkMusikalViking

Startskuddet for opptak har gått, og vi er i gang med å registrere nye elever for 2018-19. Det er på ingen måte for sent å søke! Vi tar fortløpende opp elever så lenge det er plass. I øyeblikket er det faktisk muligheter på alle linjene våre

Utfordringer og moro på valgfag Akustisk Samspill

Singer/SongwriterMusikk

Akustisk Samspill er et valgfag som elever fra alle linjer kan velge. Her er elever fra Musikk og Singer/Songwriter, men også fra Viking og Musikal.

Musikal i storform i New York

Musikal

Fagtur på linja hører til høydepunktene i året. Alle linjene har sine turer til relevante reisemål. Musikal Broadway reiser selvfølgelig til New York og Broadway. Årets klasse har maks utbytte faglig og sosialt i musikalenes hovedstad. 

Saludos de Republico Dominicana!

Paragliding

Vi har hatt flotte dager i den Dominikanske Republikk og vi returnerer snart til Norge.
Forventningene var høye blant elevene og læreren og ingen har blitt skuffet så langt. Vi startet I Jarabacoa som ligger midt på øya blant høye fjell og regnskog. De første dagene ble brukt til å trene med paraglider i nye forhold og deretter har vi flydd på fire forskjellige steder, alle med sine utfordringer.

Kortreist musikk

Singer/SongwriterMusikk

Det er spennande å dra på linjetur, og oppleve musikk og kultur langt borte. Det gjeld også for musikklinjene; Singer/Songwriter reiser til Nashville, og Musikk drar til New York. Men nokre av dei største konsertopplevingane kan ein faktisk få heime, og det fekk elevane på Singer/Songwriter og Musikk oppleve på torsdag. Då spela gruppa «Come Shine» konsert på den veldrevne Bø Jazzklubb – ein av landets beste jazzklubbar – som feirar 30.årsjubileum i år.

Musikal med eventyrlig samlingskveld

Musikal

Lørdag kveld er det ofte tid for et av ukas høydepunkter. Samlingkveldene er sosiale og artige arrangement som linjer og grupper på skolen tar ansvaret for. Musikal er linja for showbiz. Med musikalelevene som arrangører er det duket for en tettpakket kveld med mye underholdning og glitrende innslag.

Full rulle på Singer/Songwriter og Musikk Band!

Singer/Songwriter

2018 er i gang for fullt på Seljord Folkehøgskule sine to musikklinjer Singer/Songwriter og Musikk Band. I løpet av vårsemesteret står bl.a. turné, vårkonsert, huskonsertar, Nepaltur m.m. Singer/Songwriter skal dessutan spele inn sine eigne songar i studio. Mellom slaga er det rom for litt musikkteori og øvingar. Bileta er frå dagens teoriundervisning – som vart avslutta med ein kahoot, som utarta seg til å bli ein nervepirrande thriller til siste slutt (nesten).

Paragliding klar for avreise!

Paragliding

Paragliding med nesa mot Den Dominikanske Republikk. De siste dagene har vi brukt til de siste treningsøktene med paraglideren, skiturer i puddersnø, pakking av utstyr og en nydelig soloppgangstur.
Det var meldt fint vær, så tidlig tirsdagsmorgen sto gjengen opp og gikk med hodelykt til toppen av Bjørgenuten. Etterhvert kunne vi slå av hodelyktene da månen lyste opp rundt oss. En fantastisk erfaring.
Endelig på toppen var det dessverre ikke gode nok forhold til å fly ned, men å stå der på toppen, se på soloppgangen med gode venner rundt seg er heller ikke feil. For en herlig start på dagen!
Nå er vi klare for avreise til Karibien der vi skal fly, rafte og kitesurfe og vi gleder oss masse til det.
¡Hasta luego amigos!

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule