Klare for storinnrykk

Fine dager i Seljord med forarbeidsuke. De ansatte har energisk startet opp et nytt år med planer og tilrettelegging. I år venter vi et stort innrykk med elever. Vi venter hele 90 elever fordelt på 7 linjer: Musikk, Musikkreisen, Viking, Paragliding, Backpacker – Multisport, Natur og Musikal. Tillegg har vi en Lederlinje med 7 stipendiater.

Elevene tar miljøansvar!

Uka før påske var alle elevene engasjert i ulike miljøtema på skolen. Det er flott å se hvordan de unge ønsker å ta ansvar for å redde verden (litt).

«On the road again»

MusikkMusikk - Backpacker

Det er som et vårtegn når linjene Singer/Songwriter og Musikk begir seg ut på vegen med minibuss og stor lastehenger. Denne uka har de besøkt både andre folkehøgskoler og fengsel. Og stemningen er alltid på topp! Stipendiat Lars Tiedemann Esborg forteller her om musikkturnéen som elevene nettopp har gjennomført sammen med linjelærerne Marit Lien Homme og Vidar Ytre-Arne.

Vi heier på Anna-Lisa!

Musikal

Norsk finale Melodi grand Prix. Vi heier selvfølgelig på Anna-Lisa Kumoji og låta Holla!

«Talentet ditt skal få skinne!»

Musikk

Hovedmålet for linja Musikk ved Seljord Folkehøgskole er at du skal bli en bedre musiker. Du skal få øve på å bli scenevant – være trygg og kjenne glede ved å opptre for og med andre.

«Norges råeste musikklinje!»

Musikk - Backpacker

Linjelærer Kjetil Flatland er ikke redd for å bruke sterke ord om den nye linja som han ønsker å starte opp til høsten. Kombinasjonen av musikk, mye reising og solidaritet bør passe godt for mange folkehøgskolesøkere.

Hva er så Vikinglinjen?

Viking

Seljord Folkehøgskole har nå hatt Vikinglinje i fire år og interessen for Viking og Vikingtiden er fortsatt stor. Jeppe Normann Garly og Linnea Bang-Madsen er fra Danmark og er linjelærerne på Viking. I denne artikkelen forteller de hva man driver med på linjen.

Vinter-Telemark leverer!

Natur

Linja Natur er glad i å være ute i naturen, og de benytter alle muligheter for å nyte de vakre vinterdagene og vinternettene i Telemark

I nærkontakt med dyr!

Natur

Sist uke hadde linja Natur nye, fantastiske opplevelser – denne gangen i nærkontakt med dyr på Langedrag. Her er hva linjelærer Kolbjørn forteller.

Vil du bli en bedre leder og være vår stipendiat neste skoleår?

Seljord Folkehøgskule har i mange år hatt det vi kaller stipendiater. Det er andreårselever som ønsker å utfordre seg selv på det å være leder samtidig som de får være elev ved skolen et år til.

Reisebrev fra Karibien!

Paragliding

Paraglidinglinja vår er fortsatt på studietur i Karibien og vi har fått reisebrev fra linjelærer Corné.

Fantastiske vinterforhold for Natur!

Natur

Vinteren lar vente på seg mange steder her i Sør-Norge, men Naturlinja ved Seljord Folkehøgskule fant nydelige skiforhold på Gautefallheia.

På konsert med verdens topp-10 symfoniorkester i New York!

Musikk

Det var fint å smake litt på The Big Apple, skriver linjelærer Vidar etter en liten uke i New York sammen med de flotte elevene hans. Mange opplevelser og en yrende storby gir minner for livet.

Studieturene er viktige for elevene ved Seljord folkehøgskule!

Backpacker - MultisportNaturMusikalVikingParaglidingMusikkMusikk - Backpacker

Elevundersøkelser over flere år viser at studieturene er et av de elementene som våre elever vektlegger.

KARANTENE OG HJEMMEUNDERVISNING PÅ MUSIKK/BACKPACKER

Musikk - Backpacker

Alle opplever annerledes uker nå – også elevene på Musikk/Backpacker på Seljord Folkehøgskule. Etter en reise i Europa har alle vært i karantene på hver sin kant av landet, og undervisningen har foregått via Facetime og Zoom. I prosjektet «Musikk som inspirerer meg» har elevene forberedt hver sin seanse, hvor de presenterer fem låter, og forteller hva de liker spesielt med denne musikken.

MUSIKK – BACKPACKER PÅ INTERRAIL. KORT, MEN GODT.

Musikk - Backpacker

8.mars, på selveste kvinnedagen, var Musikk – Backpacker (MuBack) klare for 14 dagers interrail i Europa. Etter tett dialog med myndigheter og helsepersonell, som ikke så noen grunn til å fraråde reisen, og nøye vurderinger fra elever og familie, var det en optimistisk gjeng som satte kursen mot Kiel. Bekymringen på daværende tidspunkt handlet mer om vindstyrke på 18 m/s på Skagerak fremfor en potensiell virussituasjon i Europa, men det var altså sistnevnte som til slutt skulle besegle vår skjebne…

Oppdatering: Musikk Backpacker hjemme etter interrail

Musikk - Backpacker

Musikk Backpacker er i god behold og på veg hjem til Norge. De er ved god mot og har hatt en fin tur så langt.

Oppdatering: Natur-linja er nå i Doha, Qatar

Natur

I en ekstraordinær situasjon der samfunnet tar sine nødvendige forholdsregler her hjemme, kan vi melde om at våre elever på Naturlinja er i god behold i Nepal. All den tid Seljord Folkehøgskule nå pålegges å stenge jobbes det med å bringe elevene trygt og forsvarlig hjem til Norge så fort det lar seg gjøre.

Seljord folkehøgskule stengt

Som følge av påbud fra Norske myndigheter stenger Seljord folkehøgskule sin drift fram til etter påske. Dette skjer helt udramatisk som ledd i samfunnets solidariske handling for å hindre smitte.

Naturlinje i Himalaya

Natur

Akkurat nå er vår Naturlinje på trekking i mektige Himalayafjellene. Linjelærer Kolbjørn forteller hvordan de har det:

Huskonsert!

Musikk - Backpacker

Vi har mange musiske elever og dyktige musikklærere ved Seljord Folkehøgskule. Det er ofte mye fint i vente når det inviteres til konsert. Musikklærer Kjetil skriver:

Hundekøyring og mykje kos.

Natur

Våre linjer er gode interessefelleskap. Her treffer du andre som interesserer seg for det samme som deg. Gjennom denne delte interessen og fine opplevelser utvikles vennskap og gode sosiale relasjoner. Ekstra spesielt blir det når disse relasjonene utvides til flotte hunder på tur.

Fantastisk tur til Broadway!

Musikal

Musikal Broadway har vært på sin årlige inspirasjonstur til New York. Det ble en fyldig uke proppet med masse store musikalopplevelser.

Følg oss

Kontakt

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule