Klare for storinnrykk

Fine dager i Seljord med forarbeidsuke. De ansatte har energisk startet opp et nytt år med planer og tilrettelegging. I år venter vi et stort innrykk med elever. Vi venter hele 90 elever fordelt på 7 linjer: Musikk, Musikkreisen, Viking, Paragliding, Backpacker – Multisport, Natur og Musikal. Tillegg har vi en Lederlinje med 7 stipendiater.

Elevene tar miljøansvar!

Uka før påske var alle elevene engasjert i ulike miljøtema på skolen. Det er flott å se hvordan de unge ønsker å ta ansvar for å redde verden (litt).

“On the road again”

MusikkMusikk - Backpacker

Det er som et vårtegn når linjene Singer/Songwriter og Musikk begir seg ut på vegen med minibuss og stor lastehenger. Denne uka har de besøkt både andre folkehøgskoler og fengsel. Og stemningen er alltid på topp! Stipendiat Lars Tiedemann Esborg forteller her om musikkturnéen som elevene nettopp har gjennomført sammen med linjelærerne Marit Lien Homme og Vidar Ytre-Arne.

Vi heier på Anna-Lisa!

Musikal

Norsk finale Melodi grand Prix. Vi heier selvfølgelig på Anna-Lisa Kumoji og låta Holla!

“Talentet ditt skal få skinne!”

Musikk

Hovedmålet for linja Musikk ved Seljord Folkehøgskole er at du skal bli en bedre musiker. Du skal få øve på å bli scenevant – være trygg og kjenne glede ved å opptre for og med andre.

“Norges råeste musikklinje!”

Musikk - Backpacker

Linjelærer Kjetil Flatland er ikke redd for å bruke sterke ord om den nye linja som han ønsker å starte opp til høsten. Kombinasjonen av musikk, mye reising og solidaritet bør passe godt for mange folkehøgskolesøkere.

Hva er så Vikinglinjen?

Viking

Seljord Folkehøgskole har nå hatt Vikinglinje i fire år og interessen for Viking og Vikingtiden er fortsatt stor. Jeppe Normann Garly og Linnea Bang-Madsen er fra Danmark og er linjelærerne på Viking. I denne artikkelen forteller de hva man driver med på linjen.

Vinter-Telemark leverer!

Natur

Linja Natur er glad i å være ute i naturen, og de benytter alle muligheter for å nyte de vakre vinterdagene og vinternettene i Telemark

I nærkontakt med dyr!

Natur

Sist uke hadde linja Natur nye, fantastiske opplevelser – denne gangen i nærkontakt med dyr på Langedrag. Her er hva linjelærer Kolbjørn forteller.

Vil du bli en bedre leder og være vår stipendiat neste skoleår?

Seljord Folkehøgskule har i mange år hatt det vi kaller stipendiater. Det er andreårselever som ønsker å utfordre seg selv på det å være leder samtidig som de får være elev ved skolen et år til.

Reisebrev fra Karibien!

Paragliding

Paraglidinglinja vår er fortsatt på studietur i Karibien og vi har fått reisebrev fra linjelærer Corné.

Fantastiske vinterforhold for Natur!

Natur

Vinteren lar vente på seg mange steder her i Sør-Norge, men Naturlinja ved Seljord Folkehøgskule fant nydelige skiforhold på Gautefallheia.

På konsert med verdens topp-10 symfoniorkester i New York!

Musikk

Det var fint å smake litt på The Big Apple, skriver linjelærer Vidar etter en liten uke i New York sammen med de flotte elevene hans. Mange opplevelser og en yrende storby gir minner for livet.

Studieturene er viktige for elevene ved Seljord folkehøgskule!

Backpacker - MultisportNaturMusikalVikingParaglidingMusikkMusikk - Backpacker

Elevundersøkelser over flere år viser at studieturene er et av de elementene som våre elever vektlegger.

Musikk – Backpacker, stedet for interesserte, nysgjerrige og musikkinteresserte elever

Musikk - Backpacker

Musikk Backpacker (tidligere Musikkreisen), er allerede halvveis inn i sitt første år som linje. Med blikket fremover reflekterer lærer Kjetil over linja så langt.

Nepal – solidaritet og opplevelse

Musikk - Backpacker

Musikk-Backpacker har hatt en flott linjetur til Nepal. I forlengelsen av denne gikk Seljord Folkehøgskules solidaritetstur. Dette er en reise alle skolens elever kan søke seg med på. Reisefølget utgjorde i år 28 personer. Formålet var å lære om skolens solidaritetsprosjekt i Nepal, oppleve kultur og erfare forskjeller i verden.

Musikk – Backpacker (Musikkreisen) med et fyldig reisebrev fra Nepal

Musikk - Backpacker

Musikkreisen heter fra nå av Musikk – Backpacker. Her kommer en reiseskildring fra fantastiske Nepal: “Ein må nesten klype seg sjølv i armen for å kjenne om det faktisk er sant: Ser eg dette? Er eg her? Og det er faktisk heilt sant: Her, i ein liten landsby i Nepal, sit me og ser utover bratte terrassejorde med ris og korn, skogkledde åsar og snødekte fjell med toppar opp i 8000 meters høgde. Ein hane set i gang med si daglege morgonrutine, og ein flokk knallgrøne papegøyer susar forbi. Nedi skråninga kjem nokon bærande på fór til dyra, og ein flokk ungar ropar glade og fornøgde «Namaste!», der dei trippar forbi på veg til skulen.Musikk – Backpacker frå Seljord Folkehøgskule er på linjetur i Nepal.”

The Things We Do For Love, en suksess!

Musikal

Musikallinja viste sin høstproduksjon, The Things We Do For Love i forbindelse med skolens høgskulefest. Et hyggelig antall mennesker fikk med seg forestillingen og har jevnt over respondert med positive tilbakemeldinger.

Musikk og Musikal forbereder Julekonsert sammen

MusikkMusikal

Seljord Folkehøgskule har tre musiske linjer og mange musiske elever. Linjene Musikk, Musikk – Backpacker og Musikal Broadway har ulike profiler og ulikt innhold, men av og til går vi inn for spennende samarbeid på tvers av linjene.

Musikk i New York

Musikk

I slutten av oktober hadde Musikk sin studietur til verdensmetropolen New York. Den berømte New York Skyline dukket opp i mørket på bussturen fra John F. Kennedy Airport, og litt lett regn gav oss den rette atmosfæren over byen, som er så berømt fra historiske hendelser og fra utallige tv-serier og filmer.

Backpacker-linja på interrail

Backpacker - Multisport

Etter mange uker med intens planlegging dro backpacking-multisport på interrailtur i Europa. Sammen reiste vi til Hamburg og ble der noen netter før de fire gruppene vi var delt inn i spredte seg rundt om i Europa. Noen dro til Budapest, andre til Wien og noen til Lubjana. Deretter bar reisen videre til blant annet Venezia, Innsbruck, Amsterdam og København.

Fantastisk konsert

Musikk - BackpackerMusikk

Musikkfaget står sterkt ved Seljord Folkehøgskole. Vi har mange musiske elever fordelt på flere musikklinjer, men også mange musikalske elever på de andre linjene. Vi har også en solid stab av musiske lærere, også det fordelt på musiske og ikke-musiske linjer. Mao. god muligheter for å by på musikk-opplevelser.

Herlig linjeuke med Musikal!

Musikal

Første linjeuke ble en herlig fordypning i faget musikal og en fin sosial sammenrysting av klassen. Det ble energiske dager med innstudering og showforberedelser. Siste linjedag tok vi turen til Oslo med besøk hos byens musikalakademier, pizza og musikalen Soul of Music på Folketeatret.

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule