Solidaritetsuker

Mye god sinnelagsetikk å spore ved Seljord Folkehøgskule. Ønsket om å være gode filantroper er brennende hos mange. Derfor er to hele uker av inneværende skoleår satt av til ulike former for solidaritetsarbeid både fjern og nær. Vår “solidaritetsgeneral”, Marieke skriver fra India:

Bilder fra Ballet – årets høstshow med Musikal-linja

Musikal

Musikal Broadway elevene har levert en fantastisk forestilling på Granvin kulturhus. Vi starter året med en metafor. Når vi deler ut roller og utfordringer, sier vi at vi deler ut tomme ballonger. Det er opp til eleven selv å fylle sin ballong med energi og formidling.

Fabelaktig tur til Nashville og New Orleans

Singer/Songwriter

Singer/Songwriter har hatt en fantastisk fagtur til Nashville og New Orleans. Hva er vel mer relevant plass å reise for unge låtskrivere. Les Lars sin beretning om turen:

Solidaritet i fokus!

Elever og tilsette ved Seljord Folkehøgskule ønsker å gjøre noe ekstra for andre i nå i førjulstida. Vi har derfor satt av to uker i desember der alle skal gjøre noe hyggelig for andre. Det er ulike grupper som skal arbeide med ulike oppgaver. Men alle har samme mål – glede andre og få glede av det selv!

Musikk en hel uke – lyder bra!

Musikk

Gjennom året har vi satt av tid til ekstra fordyping i linjefaget. Dette er spesielt motiverende uker for både elever og lærere. PÅ musikk åpner linjeukene for ekstra mye musisering og muligheten til å blir enda litt klokere på faget.

Musikal: Skal vi danse?!

Musikal

Faget Musikal er som et kinderegg med godbitene sang, dans og teater. Tema for høstshowet har vært “ball” i betydningen “maskeball”. Hva er vel mer stilig til ball enn at ballets gjester danser vals og gjør det med stil og holdning? Vi kontaktet Maria Sandvik kjent fra Tv2 og “Skal vi danse”.

Over skyene (og tåka) er himmelen alltid blå!

Paragliding

I dag har alle elevene på Paraglidinglinja blitt sertifisert som piloter! Den siste tiden har det blitt jobbet knallhardt med både teoriprøva som alle besto, flere flyturer, mange flyøvelser som måtte gåes gjennom og i dag var duket for den siste turen der elevene skulle vise frem alt de hadde lært!

Natur – tur og mat!

Natur

Naturlinja har hatt ein særs aktiv høst med mykje turar, fokus på husdyr, økologisk dyrking av grønsaker og anna godt frå hagen. Likeeins har vi høsta av naturen sitt spiskammer med blant anna jakt og fiske.

Eksotisk og vilt – jungel og Andesfjell!

Natur

Naturlinja har i månedsskiftet oktober/november hatt studietur til Bolivia i Sør-Amerika. Vi fikk oppleve et svært mangfoldig natur- og kulturliv, og noen ganger lurte vi på om dette virkelig ble opplevd eller om det var en drøm.
Turen startet i byen Cochabamba (2600 moh) der vi blant annet en av dagene fikk være med hjelpeorganisasjonen Mano a Mano (hånd til hånd) og ble vist ulike prosjekt som de har startet i området. Det var fint å se hvordan organisasjonen samarbeider med lokale myndigheter for å få til gode prosjekter. Videre ble det også tid til å besøke flere av de store markedsplassene i området der det yrer av liv og lukter og det selges alt mulig av varer.

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule