Klare for storinnrykk

Fine dager i Seljord med forarbeidsuke. De ansatte har energisk startet opp et nytt år med planer og tilrettelegging. I år venter vi et stort innrykk med elever. Vi venter hele 90 elever fordelt på 7 linjer: Musikk, Musikkreisen, Viking, Paragliding, Backpacker – Multisport, Natur og Musikal. Tillegg har vi en Lederlinje med 7 stipendiater.

Elevene tar miljøansvar!

Uka før påske var alle elevene engasjert i ulike miljøtema på skolen. Det er flott å se hvordan de unge ønsker å ta ansvar for å redde verden (litt).

«On the road again»

MusikkMusikk - Backpacker

Det er som et vårtegn når linjene Singer/Songwriter og Musikk begir seg ut på vegen med minibuss og stor lastehenger. Denne uka har de besøkt både andre folkehøgskoler og fengsel. Og stemningen er alltid på topp! Stipendiat Lars Tiedemann Esborg forteller her om musikkturnéen som elevene nettopp har gjennomført sammen med linjelærerne Marit Lien Homme og Vidar Ytre-Arne.

Vi heier på Anna-Lisa!

Musikal

Norsk finale Melodi grand Prix. Vi heier selvfølgelig på Anna-Lisa Kumoji og låta Holla!

«Talentet ditt skal få skinne!»

Musikk

Hovedmålet for linja Musikk ved Seljord Folkehøgskole er at du skal bli en bedre musiker. Du skal få øve på å bli scenevant – være trygg og kjenne glede ved å opptre for og med andre.

«Norges råeste musikklinje!»

Musikk - Backpacker

Linjelærer Kjetil Flatland er ikke redd for å bruke sterke ord om den nye linja som han ønsker å starte opp til høsten. Kombinasjonen av musikk, mye reising og solidaritet bør passe godt for mange folkehøgskolesøkere.

Hva er så Vikinglinjen?

Viking

Seljord Folkehøgskole har nå hatt Vikinglinje i fire år og interessen for Viking og Vikingtiden er fortsatt stor. Jeppe Normann Garly og Linnea Bang-Madsen er fra Danmark og er linjelærerne på Viking. I denne artikkelen forteller de hva man driver med på linjen.

Vinter-Telemark leverer!

Natur

Linja Natur er glad i å være ute i naturen, og de benytter alle muligheter for å nyte de vakre vinterdagene og vinternettene i Telemark

I nærkontakt med dyr!

Natur

Sist uke hadde linja Natur nye, fantastiske opplevelser – denne gangen i nærkontakt med dyr på Langedrag. Her er hva linjelærer Kolbjørn forteller.

Vil du bli en bedre leder og være vår stipendiat neste skoleår?

Seljord Folkehøgskule har i mange år hatt det vi kaller stipendiater. Det er andreårselever som ønsker å utfordre seg selv på det å være leder samtidig som de får være elev ved skolen et år til.

Reisebrev fra Karibien!

Paragliding

Paraglidinglinja vår er fortsatt på studietur i Karibien og vi har fått reisebrev fra linjelærer Corné.

Fantastiske vinterforhold for Natur!

Natur

Vinteren lar vente på seg mange steder her i Sør-Norge, men Naturlinja ved Seljord Folkehøgskule fant nydelige skiforhold på Gautefallheia.

På konsert med verdens topp-10 symfoniorkester i New York!

Musikk

Det var fint å smake litt på The Big Apple, skriver linjelærer Vidar etter en liten uke i New York sammen med de flotte elevene hans. Mange opplevelser og en yrende storby gir minner for livet.

Studieturene er viktige for elevene ved Seljord folkehøgskule!

Backpacker - MultisportNaturMusikalVikingParaglidingMusikkMusikk - Backpacker

Elevundersøkelser over flere år viser at studieturene er et av de elementene som våre elever vektlegger.

Hundekøyring og mykje kos.

Natur

Våre linjer er gode interessefelleskap. Her treffer du andre som interesserer seg for det samme som deg. Gjennom denne delte interessen og fine opplevelser utvikles vennskap og gode sosiale relasjoner. Ekstra spesielt blir det når disse relasjonene utvides til flotte hunder på tur.

Fantastisk tur til Broadway!

Musikal

Musikal Broadway har vært på sin årlige inspirasjonstur til New York. Det ble en fyldig uke proppet med masse store musikalopplevelser.

Engasjement

Gjennom året på folkehøgskolen får vi besøk av mennesker som har et brennende engasjement for noe. I kontekst av vårt bistandsprosjekt i Nepal, fikk vi besøk av fjellklatrer Vibeke Sefland. Hun delte sine opplevelser og sitt engasjement med våre elever.

Paraglidinglinja tilbake fra Karibien!

Paragliding

For en tur det har vært!
Skoleåret så langt har bygd opp til den store turen til Den Dominikanske Republikk. Da vi ankom etter en lang reise gikk første dagen til øving i en lokal skolebakke. Det vil si en bakke der elevene kan øve på start og landing for å venne seg til et annet klima og andre flyforhold. Spennende!

Turné 2020 – en stor suksess!

Musikk - BackpackerMusikk

Musikk Backpacker har vært på turné rundt omkring på Østlandet. Som forventet gikk dette svært bra…

Musikk – Backpacker, stedet for interesserte, nysgjerrige og musikkinteresserte elever

Musikk - Backpacker

Musikk Backpacker (tidligere Musikkreisen), er allerede halvveis inn i sitt første år som linje. Med blikket fremover reflekterer lærer Kjetil over linja så langt.

Nepal – solidaritet og opplevelse

Musikk - Backpacker

Musikk-Backpacker har hatt en flott linjetur til Nepal. I forlengelsen av denne gikk Seljord Folkehøgskules solidaritetstur. Dette er en reise alle skolens elever kan søke seg med på. Reisefølget utgjorde i år 28 personer. Formålet var å lære om skolens solidaritetsprosjekt i Nepal, oppleve kultur og erfare forskjeller i verden.

Musikk – Backpacker (Musikkreisen) med et fyldig reisebrev fra Nepal

Musikk - Backpacker

Musikkreisen heter fra nå av Musikk – Backpacker. Her kommer en reiseskildring fra fantastiske Nepal: «Ein må nesten klype seg sjølv i armen for å kjenne om det faktisk er sant: Ser eg dette? Er eg her? Og det er faktisk heilt sant: Her, i ein liten landsby i Nepal, sit me og ser utover bratte terrassejorde med ris og korn, skogkledde åsar og snødekte fjell med toppar opp i 8000 meters høgde. Ein hane set i gang med si daglege morgonrutine, og ein flokk knallgrøne papegøyer susar forbi. Nedi skråninga kjem nokon bærande på fór til dyra, og ein flokk ungar ropar glade og fornøgde «Namaste!», der dei trippar forbi på veg til skulen.Musikk – Backpacker frå Seljord Folkehøgskule er på linjetur i Nepal.»

The Things We Do For Love, en suksess!

Musikal

Musikallinja viste sin høstproduksjon, The Things We Do For Love i forbindelse med skolens høgskulefest. Et hyggelig antall mennesker fikk med seg forestillingen og har jevnt over respondert med positive tilbakemeldinger.

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule