Solidaritet i fokus: Rundreise i Asia

Vi i Seljord er opptatt av solidaritet og vi er veldig glade for å kunne støtte våre to solidaritetsprosjekter i India og Nepal. I løpet av skoleåret vil vi jobbe med India og Nepal som fellesprosjekter på tvers av linjefag og gjennomføre ulike solidaritetsaksjoner.

Tur til India og Nepal

I forlengelsen av dette kan du bli med til India og Nepal! Turen regnes som et prosjekt og starter opp som et valgfag. Vi blir en liten gruppe som reiser mens andre på skolen har andre prosjekt i desember. Målet er å bli bedre kjent med skolens solidaritetsprosjekter. Vi opplever verdens urettferdigheter, men også mulighetene og det vil gi oss inspirasjon til hvordan vi kan gjøre en forskjell i verden. Dere skal bli gode ambassadører for prosjektene.

Opplevelsen av å befinne deg i Asia blant lokalbefolkningen, lyder og lukter er helt forskjellig fra alt annet du har gjort. Det første møtet med India og Nepal er et kultursjokk for de fleste, overalt ser du resultatet av et kastesystem og en tro på at det er skjebnen som bestemmer livet ditt. Det gjør inntrykk!

Våre to solidaritetsprosjekter: Nytter det egentlig å hjelpe?

«Jagriti Vihara», en indisk stiftelse som driver humanitært arbeid blant fattige stammefolk, viser at det nytter! Helt siden 1971 har stiftelsen drevet et senter på landsbygda i delstaten Jharkhand med skoler, jordbruksprosjekter, kvinnegrupper og sosialt arbeid. Landsbyskolene for barn og ungdom tar utgangspunkt i stammefolkets egen kultur, forener teori og praktisk arbeid og handler om bevisstgjøring av rettigheter. Senteret er en viktig del av nærområdet. Derfra ordnes skolegang for barna i nabolandsbyene. De sørger også for å  lønne lærere og organiserer kvinnegrupper. Disse sørger for å lære bort håndverk, etablere små bedrifter og være til støtte for hverandre i vanskelige situasjoner.

CWIN. I Nepal støtter Seljord Folkehøgskule barnerettighetsorganisasjonen CWIN. Ved å drive lobbyvirksomhet, starte kampanjer og ved å sette press på regjeringen jobber CWIN med å forhindre at barn bor alene på gata og blir usatt for bla. menneskehandel, barnearbeid og barneekteskap. I tillegg støtter CWIN skolegang for barn og yrkesskoler for ungdom rundt omkring i Nepal.

Mer om turen

Vi tar fly til hovedstaden Delhi. Der kryr det av mennesker, biler, sykler, kyr og gateselgere. Vi overnatter på et komfortabelt hotell midt i Delhi og blir kjent med denne fantastiske byen. Selvfølgelig besøker vi et av verdens sju underverker: Taj Mahal, som regnes som et av de vakreste byggverker i verden.

I løpet av uken reiser vi videre for å besøke skolens solidaritetsprosjekt, Jagriti Vihara. Vi møter flotte barn, kvinner og menn som er glade for all støtte de får. Det er noe helt annet å møte menneskene personlig enn bare å bli gitt informasjon om dem i Norge. Det er sterkt å se det med egne øyne. Etter noen fine, innholdsrike dager tar vi nattoget tilbake til Delhi. En togreise i India er mer enn en måte å forflytte seg på, det er et møte med lokalbefolkningen, et yrende liv og noen stille nattetimer innimellom. Vi nyter siste dagen i Delhi før vi setter oss på flyet til Kathmandu, Nepal.

Mer info:
www.jvv.no

I Nepal får vi oppleve den fargerike hovedstaden Kathmandu. Det er et støyende gateliv med bilhorn i flittig bruk, det tutes og plinges fra alle kanter. Vi overnatter på et komfortabelt hotell. Vi besøker CWINs krisesenter i byen og får et godt inntrykk av det viktige arbeidet CWIN gjør. Dette handler om barns rettigheter.

Mer info:
www.cwin.org.np (Nepal)

Etter to uker reiser vi tilbake til Norge, med hodet stappfullt av inntrykk og minner for livet. Brenner du for solidaritetsarbeid og vil du få mest mulig ut av året ditt på Seljord Folkehøgskule? Bli med!

Ekstra kostnader

Turen kommer i tillegg til skoleruten og medfører derfor ekstra kostnader:  Kr. 18.750,- pr person (inkl. fly, visum, overnatting, transport, mat, sightseeing i Delhi og Kathmandu, utflukt til Taj Mahal, besøk til skolene i India og våre partnere i Nepal).Beløpet kommer i tillegg til skolepengene.

Søknad

Har du lyst til å bli med på dette eventyret?
 Send en søknad til marieke@seljord.fhs.no og fortell gjerne hvorfor du har lyst til å bli med på denne solidaritetsturen.
 Det er begrenset med plasser, påmeldingsfrist er 30. september 2018.

Har du spørsmål? Gjerne ta kontakt pr mail!
Hilsen, Marieke (Internatleder)
E-post: marieke@seljord.fhs.no

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule