Padletur ned Telemarkskanalen

Høsten er tida for ekspedisjonslinja sin første langtur, nemlig å padle Telemarkskanalen. Dette er en tur som strekker seg over 7 dager. Vi begynte å padle fra Dalen i Telemark. Tidligere i høst har vi hatt flere dager på vannet hvor vi har trent både teknikk og redning for å kunne klare å padle denne turen sammen.

Været var ikke alltid på vår side, men turen ble uansett fantastisk. Vi padlet store deler av dagen, noe som gjorde at vi lå foran tidsskjemaet og lå godt ann til å komme oss helt ned til Langesund. Da vi kom frem til campene på kvelden, hadde alle sine oppgaver. Vi som gruppe kom mer og mer inn i rutinene, og på slutten av turen var vi alle flinke til å sette opp både telt, finne ved og fyre bål.

I løpet av turen fikk vi sett all den fine naturen Telemark har å by på. Telemarkskanalen er en kanal men en god del sluser. Vi ble godt trente da vi måtte trille kajakken forbi alle slusene, bortsett fra den siste i Skien hvor vi var så heldige å få bli sluset gjennom.

Målet for turen var å nå helt inn til Langesund. Til tross for stor motivasjon, ble det avgjort at det var for mye vind og for høye bølger til at vi kunne padle ut på havet og inn til Langesund. Dermed måtte vi avslutte turen i Stathelle. Uansett var vi veldig fornøyde med å ha padlet omkring 130 km på 7 dager, og faktisk ha padlet hele Telemarkskanalen.

Telemarkskanalen er en tur som danner et grunnlag for resten av året. Det er den første langturen vi er på som gruppe, hvor vi blir godt kjent med oss selv og resten av gruppen. Dette var en lærerik tur fylt med latter og koselige dager på vannet, og vi fikk et utrolig godt samhold. På kveldene var vi samlet rundt bålet og lagde gode middager, spilte quiz, grillet marshmellows og skapte gode minner. Turen ble med andre ord noe vi sent vil glemme.

Tekst: Ragni og Anette Foto: Christoffer

Les mer om linja:

Ekspedisjon

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule