Paragliding

Tenk deg å gå på en fjelltopp og nyte utsikten, for så å fly ned igjen og nyte friheten, roen og utsikten? Velkommen til året for å lære deg akkurat dette og mye annet! På Paragliding – Karibien lærer du mer om deg selv, om andre og å flytte dine egne grenser!

Følelsen av å fly

Paragliding er den flotteste måten å fly på. Ved å utnytte løft og stige helt opp til skyene kan du fly timesvis på langtur. Forestill deg å komme til en vakker utsiktsplass en gnistrende klar vårdag. Du har med deg en ryggsekk som utrolig nok inneholder en flymaskin. Du går noen meter bortover til vennene dine som forbereder seg til flytur. Etter noen minutters klargjøring og inspeksjon av utstyret, tar du på deg hjelmen og seletøyet og så er også du klar til avgang. Du ser deg rundt, sjekker igjen at alt ser ok ut og lar vinden fylle skjermen. I lett joggetempo blir du løftet til værs og glir ut i luften. Dette er paraglidinglinjen!

Skaff deg paraglider-sertifikat

Det kreves ingen forkunnskaper for å søke på denne linjen. Vi starter med det grunnleggende, både teoretisk og praktisk og bygger det sakte men sikkert opp til du flyr helt på egenhånd. Du får anledning til å ta godkjent paraglidersertifikat av Norges Luftsportsforbund og vi skal fly i Norge og i Karibien.

Fagtur til Karibien

Les mer om den lærerike turen til Karibien!

Video fra vår linjeaktivitet

På Youtube finner du flere filmer av aktiviteten på linja.

For deg som:

  • ønsker å bli sertifisert til å fly paraglider
  • bli med på fantastisk fagtur til Karibien
  • vil kombinere å gå fjelltur med å fly og se verden ovenfra
  • være med i et sosialt felleskap med andre som har samme interesse
  • ønsker et år på en actionfylt og aktiv linje

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette får du på linja

Hvordan er dagene organisert på linja?

Årsplan

Utstyr og pakkeliste

Lærere

Hva er Paragliding?

Pris

Viktig om å søke

Linjetur

Karibien

I januar drar Paraglidinglinja på linjetur til vakre Den Dominikanske Republikk. Plassene vi besøker er kjent for sine fine forhold og på denne årstiden er været meget bra for paragliding. På turen har vi med oss instruktører for å sørge for at sikkerheten ivaretas og du lærer deg å bli flinkere som pilot. Her blir det mye flyging og du kommer til å føle deg fri som en fugl. Dette blir et av skoleårets høydepunkter som gir minner for livet!

Les mer om turen

Tidligere elev

Andreas

Etter videregående var eg svært usikker på kva eg skulle velje av studier. Eg hadde lyst på eit friår, men å få jobb er ikkje like lett. Etter å ha fått råd om å velje eit år på folkehøgskule, vore på nettet og lest meg opp på kva denne kunne tilby, var ikkje valet vanskeleg å ta!

Då var paraglidig - karibien på Seljord folkehøgskule det perfekte valet. No har eg mange timar i lufta, føler meg trygg på å fly, har fått meg ein hobby eg kan drive med resten av livet! Og ikkje minst har eg fått meg mange nye venner! Anbefaler alle å ta eit år på en folkehøgskule! Seljord Folkehøgskule er ein skule for livet!

Andreas - Paragliding

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Paragliding klar for avreise!

Paragliding
Paragliding med nesa mot Den Dominikanske Republikk. De siste dagene har vi brukt til de siste treningsøktene med paraglideren, skiturer i puddersnø, pakking av utstyr og en nydelig soloppgangstur. Det var meldt fint vær, så tidlig tirsdagsmorgen sto gjengen opp og gikk med hodelykt til toppen av Bjørgenuten. Etterhvert kunne vi slå av hodelyktene da månen lyste opp rundt oss. En fantastisk erfaring. Endelig på toppen var det dessverre ikke gode nok forhold til å fly ned, men å stå der på toppen, se på soloppgangen med gode venner rundt seg er heller ikke feil. For en herlig start på dagen! Nå er vi klare for avreise til Karibien der vi skal fly, rafte og kitesurfe og vi gleder oss masse til det. ¡Hasta luego amigos!
Publisert: 12.01.2018

God jul fra våre paragliderpiloter!

Paragliding
Nå er det snart jul og elevene reiser hjem for å nyte denne fine tiden. PG-barna vil ønske alle en god jul og ett godt nyttår med å se litt tilbake på dette halvåret som har gått. I slutten av august ankom det 14 spente paragliding elever Seljord Folkehøgskule. De skulle bli trygge piloter og gode medelever og jammen har vi kommet langt på ett halvt år! En lærer og en stipendiat sto og ventet å dem og var like spente.
Publisert: 14.12.2017

Årets elever svever!

Paragliding
Våre elever har jobbet knallhardt med teknikktrening. Den siste dagene i skolebakken var både morsomme og lærerike, men endelig var det duket for de første høydeturene.
Publisert: 22.10.2017

Les mer

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule