Natur

Naturen – ditt nye klasserom

Elevene på linja vil ha mange utedøgn. Med bruk hytte, lavvo eller telt til overnatting vil du oppleve naturen til alle årstider. Vi vil sammen skape uforglemmelige opplevelser og kose oss i varmen fra bålet mens du nyter selvlaget mat fra bål eller stormkjøkken.

Seterliv, orreleik, jakt og fiske

På linja Natur får du rikelig med muligheter til å oppleve et variert og allsidig friluftsliv. Fangst, innhøsting og tilberedelse av naturens eget matfat er en viktig del av innholdet. I tillegg får du være med på et eksotisk seterliv med kuer som skal melkes og ost og smør som skal lages. Du vil også få nærkontakt med andre husdyr som sau, hest, hund og høner.

 

Linjetur til Lofoten, Langedrag og Bolivia!

I februar/mars reiser linja på fagtur til Lofoten og får oppleve Lofotfiske og den storslåtte naturen som omkranser denne landsdelen. Denne årstida er spektakulær i Lofoten med flammende nordlys og fantastiske skimuligheter. Du vil bli med på havfiske og kunne smake litt av hva havet har å by på. Les mer om denne studieturen til Lofoten!

Langedrag kjenner mange til, med en fantastisk nærhet til ville dyr. Her skal vi være i flere dager å få kjennskap og kunnskap om arbeidet som gjøres for å kunne få dette til.

I oktober / november reiser linja på studietur til Sør-Amerika. Turen går til Bolivia og her får vi oppleve ulike naturtyper, helt fra lavlandet med stepper og jungel, til høylandet på ca 4000 moh. Vi skal blant annet besøke verdens største saltsjø – Salar de Uyuni – (12.000 kv.km / 3500 moh). Turen er valgfri. Les mer om studieturen til Bolivia.

Høste av naturen – foredling

Naturens mangfoldige rikdom gir oss enorme muligheter til 

å høste. Bær- og sopplukking sammen med fiske og jakt, gir grunnlaget for gode matopplevelser både for oss selv og

andre. Linja har som mål å kunne servere hele skolen kortreist mat flere ganger i løpet av året.

 

Lage eget turutstyr

Gamle håndverkstradisjoner er viktige at blir holdt ved like. I løpet av året skal du lage din egen kniv og turkopp. Disse blir viktige å ha med i sekken når du skal på tur, og sammen med eget tova sitteunderlag eller tova ullsokker er du klar for mange kalde dager og netter i friluft.

For deg som:

  • vil oppleve sterke naturopplevelser alene og sammen med andre
  • er opptatt av å ta vare på naturen og høste av naturens matfat
  • ønsker å komme tett innpå både husdyr og ville dyr
  • er eventyrlysten og opptatt av tradisjoner
  • vil oppleve Lofoten i flammende nordlys,

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Utstyr og kostnader

Lærere

Pris

Linjeturer

Lofoten

Naturen – ditt nye klasserom Elevene på linja vil ha mange utedøgn. Med bruk hytte, lavvo eller telt til overnatting vil du oppleve naturen til alle årstider. Vi vil sammen skape uforglemmelige opplevelser og kose oss i varmen fra bålet mens du nyter selvlaget mat fra bål eller stormkjøkken. Seterliv, orreleik, jakt og fiske På […]

Les mer om turen

Sør-Amerika – en natur- og kulturopplevelse!

Drømmer du om å ligge under åpen himmel midt inne i jungelen i Amazonas og høre summingen fra alle insektene og fuglene til langt ut på natta? Eller kanskje oppleve hvordan hverdagen er for fattige familier der langt oppe i Andesfjellene?

Les mer om turen

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Natur – tur og mat!

Natur
Naturlinja har hatt ein særs aktiv høst med mykje turar, fokus på husdyr, økologisk dyrking av grønsaker og anna godt frå hagen. Likeeins har vi høsta av naturen sitt spiskammer med blant anna jakt og fiske.
Publisert: 15.11.2018

Eksotisk og vilt - jungel og Andesfjell!

Natur
Naturlinja har i månedsskiftet oktober/november hatt studietur til Bolivia i Sør-Amerika. Vi fikk oppleve et svært mangfoldig natur- og kulturliv, og noen ganger lurte vi på om dette virkelig ble opplevd eller om det var en drøm. Turen startet i byen Cochabamba (2600 moh) der vi blant annet en av dagene fikk være med hjelpeorganisasjonen Mano a Mano (hånd til hånd) og ble vist ulike prosjekt som de har startet i området. Det var fint å se hvordan organisasjonen samarbeider med lokale myndigheter for å få til gode prosjekter. Videre ble det også tid til å besøke flere av de store markedsplassene i området der det yrer av liv og lukter og det selges alt mulig av varer.
Publisert: 15.11.2018

Til seters med Naturlinja

Natur
Skoleåret 2018-19 er godt i gang. Etter dager med mye informasjon ventet oppstart på linjene. Elevene på vår rykende ferske linje Natur har fått en god oppstart. Lærer Kolbjørn skriver:
Publisert: 03.09.2018

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule