Natur

Seterliv, orreleik, jakt og fiske

På linja Natur får du rikelig med muligheter til å oppleve et variert og allsidig friluftsliv. Fangst, innhøsting og tilberedelse av naturens eget matfat er en viktig del av innholdet. I tillegg får du være med på et eksotisk seterliv med kuer som skal melkes og ost og smør som skal lages. Du vil også få nærkontakt med andre husdyr som sau, hest, hund og høner.

Naturen – ditt nye klasserom

Elevene på linja vil ha mange utedøgn. Med bruk av telt, lavvo eller hytte til overnatting vil du oppleve naturen til alle årstider. Vi vil sammen skape uforglemmelige opplevelser og kose oss i varmen fra bålet mens du nyter selvlaget mat fra bål eller stormkjøkken.

Linjetur til Lofoten

I februar/mars reiser linja på fagtur til Lofoten og får oppleve Lofotfiske og den storslåtte naturen som omkranser denne landsdelen. Denne årstida er spektakulær i Lofoten med flammende nordlys og fantastiske skimuligheter. Du vil bli med på havfiske og kunne smake litt av hva havet har å by på.

Høste av naturen – foredling

Naturens mangfoldige rikdom gir oss enorme muligheter til å høste. Bær- og sopplukking sammen med fiske og jakt, gir grunnlaget for gode matopplevelser både for oss selv og andre. Linja har som mål å kunne servere hele skolen kortreist mat flere ganger i løpet av året.

Lage eget turutstyr

Gamle håndverkstradisjoner er viktige at blir holdt ved like. I løpet av året skal du lage din egen kniv og turkopp. Disse blir viktige å ha med i sekken når du skal på tur, og sammen med eget tova sitteunderlag eller tova ullsokker er du klar for mange kalde dager og netter i friluft.

For deg som:

  • vil oppleve sterke naturopplevelser alene og sammen med andre
  • er opptatt av å ta vare på naturen og høste av naturens matfat
  • ønsker å komme tett innpå både husdyr og ville dyr
  • er eventyrlysten og opptatt av tradisjoner
  • vil oppleve Lofoten i flammende nordlys

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Utstyr og kostnader

Lærere

Pris

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule