Natur

Naturen – ditt nye klasserom

Elevene på linja vil ha mange utedøgn. Med bruk hytte, lavvo eller telt til overnatting vil du oppleve naturen til alle årstider. Vi vil sammen skape uforglemmelige opplevelser og kose oss i varmen fra bålet mens du nyter selvlaget mat fra bål eller stormkjøkken.

Seterliv, orreleik, jakt og fiske

På linja Natur får du rikelig med muligheter til å oppleve et variert og allsidig friluftsliv. Fangst, innhøsting og tilberedelse av naturens eget matfat er en viktig del av innholdet. I tillegg får du være med på et eksotisk seterliv med kuer som skal melkes og ost og smør som skal lages. Du vil også få nærkontakt med andre husdyr som sau, hest, hund og høner.

 

Linjetur til Lofoten, Langedrag og Nepal!

I februar/mars reiser linja på fagtur til Lofoten og får oppleve Lofotfiske og den storslåtte naturen som omkranser denne landsdelen. Denne årstida er spektakulær i Lofoten med flammende nordlys og fantastiske skimuligheter. Du vil bli med på havfiske og kunne smake litt av hva havet har å by på. Les mer om denne studieturen til Lofoten!

Langedrag kjenner mange til, med en fantastisk nærhet til ville dyr. Her skal vi være i flere dager å få kjennskap og kunnskap om arbeidet som gjøres for å kunne få dette til.

Høste av naturen – foredling

Naturens mangfoldige rikdom gir oss enorme muligheter til 

å høste. Bær- og sopplukking sammen med fiske og jakt, gir grunnlaget for gode matopplevelser både for oss selv og

andre. Linja har som mål å kunne servere hele skolen kortreist mat flere ganger i løpet av året.

 

Lage eget turutstyr

Gamle håndverkstradisjoner er viktige at blir holdt ved like. I løpet av året skal du lage din egen kniv og turkopp. Disse blir viktige å ha med i sekken når du skal på tur, og sammen med eget tova sitteunderlag eller tova ullsokker er du klar for mange kalde dager og netter i friluft.

 

Her finner du info om pris

For deg som:

  • vil oppleve sterke naturopplevelser alene og sammen med andre
  • er opptatt av å ta vare på naturen og høste av naturens matfat
  • ønsker å komme tett innpå både husdyr og ville dyr
  • er eventyrlysten og opptatt av tradisjoner
  • vil oppleve Lofoten i flammende nordlys,

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Utstyr og kostnader

Lærere

Pris

Linjetur

Lofoten

Nordlys som flammer over himmelen som et fyrverkeri. Lukten av fisk og hav fra yrende fiskevær der fiskere kappes om havets delikatesser. Topptur med ski eller truger på beina med utsikt over et eventyrlig landskap. Lofoten i februar og mars er virkelig helt fantastisk. I mars reiser Natur på linjetur til Lofoten. Vi vil oppleve […]

Les mer om turen

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Oppdatering: Natur-linja er nå i Doha, Qatar

Natur
I en ekstraordinær situasjon der samfunnet tar sine nødvendige forholdsregler her hjemme, kan vi melde om at våre elever på Naturlinja er i god behold i Nepal. All den tid Seljord Folkehøgskule nå pålegges å stenge jobbes det med å bringe elevene trygt og forsvarlig hjem til Norge så fort det lar seg gjøre.
Publisert: 13.03.2020

Naturlinje i Himalaya

Natur
Akkurat nå er vår Naturlinje på trekking i mektige Himalayafjellene. Linjelærer Kolbjørn forteller hvordan de har det:
Publisert: 11.03.2020

Hundekøyring og mykje kos.

Natur
Våre linjer er gode interessefelleskap. Her treffer du andre som interesserer seg for det samme som deg. Gjennom denne delte interessen og fine opplevelser utvikles vennskap og gode sosiale relasjoner. Ekstra spesielt blir det når disse relasjonene utvides til flotte hunder på tur.
Publisert: 22.02.2020

Les mer

Følg oss

Kontakt

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule