Ekspedisjon

Gjør deg klar for ekspedisjon til Everest Basecamp. En aktiv linje som kombinerer aktivitet med store naturopplevelser både i Norge og det store utland.

Ekspedisjon, en måte å realisere drømmer

Ekspedisjonslinja er for deg som vil realisere drømmen om å se soloppgangen tett på Mount Everest. Dette er linja for lange og innholdsrike turer. Det dreier seg om å sette seg et mål, å forberede seg mentalt og fysisk, samarbeide og gjøre en innsats for å nå målet. Du vil lære å takle utfordringer i naturen. Med det som utgangspunkt gjennomfører vi lange ekspedisjonsturer for å få den unike naturopplevelsen!

Turen til Everest Basecamp

Les mer om ekspedisjonen til utrolige Everest Basecamp i Nepal

 

For deg som:

  • vil oppleve Everest Basecamp med utsikt til verdens høyeste fjell
  • vil lære å takle utfordringer i naturen
  • drømmer om å gjennomføre lange turer for å få den unike turopplevelsen
  • vil padle Telemarkskanalen og krysse Hardangervidda

Info

Om linja

Hvem passer linja for?

Hva forventer vi av deg?

Dette vil du lære

Hvordan er dagene organisert på linja?

Årsplan

Utstyr

Pris

Lærere

Viktig om å søke

Linjetur

Everest Basecamp – Nepal

På våren går turen til Nepal og Himalaya. Dette er en helt unik opplevelse. Vi vil følge deler av den klassiske Everest-ruten som ble benyttet ved førstebestigningen av fjellet.

Les mer om turen

Tidligere elev

Jarl

Det å velge Seljord folkehøgskule har vært et fantastisk valg! Det er et unikt og trygt sted for å bli kjent med en ny kultur, lære et nytt språk og å få nye venner. Nye erfaringer og opplevelser hver dag. Min egen linje, Ekspedisjon, har gitt meg masse.

Men lykken finnes også i de små opplevelsene. Atmosfæren rundt bålet etter en lang dag på tur, mens man nyter et godt måltid sammen. Kan kalles magisk! Og det beste er at man kan dele de fine og gode følelsene sammen med de man har blitt så glad i.

Et år på folkehøgskole gjør at man vokser på alle måter, fysisk, mentalt og kanskje mest sosialt.

Jarl - Ekspedisjon

Du kommer ikke til å angre!

Blogg

Følg med på hva som skjer på folkehøgskolen!

Ekspedisjon: Kilimanjaro - et høydepunkt i 2017

Ekspedisjon
I høst reiste Ekspedisjon til Tanzania for å bestige Afrikas høyeste fjell. Dette var en tur som ville gi oss bedre kjennskap om oss seg, men også mye av Afrikas natur og kultur. Vi landet på Kilimanjaro Airport morgnen 25. oktober, og brukte resten av dagen til litt sightseeing og siste forberedelser før vi skulle begynne bestigningen dagen etter.
Publisert: 01.01.2018

Brevandring og Via Ferrata

Ekspedisjon
Ekspedisjon setter i disse dager kursen mot Kilimanjaro i Tanzania. I forberedelsene sine har de både gått på isbre og testet klatreferdighetene. Lærer Kolbjørn skriver:
Publisert: 23.10.2017

Padletur ned Telemarkskanalen

Ekspedisjon
Høsten er tida for ekspedisjonslinja sin første langtur, nemlig å padle Telemarkskanalen. Dette er en tur som strekker seg over 7 dager. Vi begynte å padle fra Dalen i Telemark. Tidligere i høst har vi hatt flere dager på vannet hvor vi har trent både teknikk og redning for å kunne klare å padle denne turen sammen.
Publisert: 15.10.2017

Les mer

Følg oss

Følg oss på snapchat

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule