Huldresølvet 2018

Spilletider

Torsdag 2. august kl. 1900

Fredag 3. august kl. 1500 og 1900

Sted: Evju Bygdetun, Gvarv i Telemark

Huldresølvet 2018

Huldresølvet ble skrevet i anledning av Grunnlovsjubileet i 2014. Over 120 deltakere var da med og markerte jubileet med dette musikkspelet. Handlingen baserer seg på et lokalt sagn fra Sauherad, nærmere bestemt garden Klevar. Denne er kjent for mystikk knyttet til dørhella på hovedhuset som angivelig viser avtrykk av en stor Hulderhest. Sagnet knytter også søljer til garden. Disse skal både være laget av Huldresølv og siden det hviler en forbannelse over dem tør “ingen” kvinner å bære dem på seg. Best å være på sikre siden.

Dramatisk sagn

Sagnet forteller i korthet om to brødre fra garden Klevar som forelsker seg i samme jenta. I det den ene broren frir og får sitt ja, starter sjalusidramaet mellom dem. Dramaet med de tre vikles inn i en Huldrehistorie. Den sjalu broren ber Huldrene om å bergta den andre. Samtidig fanger de også jenta og gjør henne til hulderbrud for Hulderkongen. Sentralt i sagnet står huldresølvet. Vi får også vite grunnen til at hulderhesten setter sitt avtrykk i dørhella på Klevar.

Nytt spel i august

Takket være engasjement og samarbeid mellom Evju Bygdetun og Seljord Folkehøgkule settes en ny versjon av spelet opp denne sommeren. De fleste av hovedrollene har takket ja til å være med igjen. I tillegg lokale skuespillere, kor, dansere og mange musikkteater-talenter gjennom flere år fra Musikal-linja ved Seljord folkehøgskule.

Speldeltakerne møtes til øvingshelg i mai. Etter sommeren møtes de igjen i juli. Spelet spilles i Evju Bygdetun, Gvarv, Telemark 2. og 3. august 2018.


Lyd og bilder

En del av sangene fra 2014 ligger her: https://soundcloud.com/kulturhjelpen/sets/huldresolvet-live-2014

Info og komplett opptak av Huldresølvet 2014 ligger her: http://kulturhjelpen.azurewebsites.net/huldresolvet.html

Huldresølvet på Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtY5xyPrw0OJ5uvhvQCINv3Ry8btq68uG

Fra vårshowet 2017: vimeo.com/219407518

 

VIKTIG INFO TIL DELTAKERNE HER

Du kommer ikke til å angre!

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule