Studieturene er viktige for elevene ved Seljord folkehøgskule!

Backpacker - MultisportNaturMusikalVikingParaglidingMusikkSinger/Songwriter

Elevundersøkelser over flere år viser at studieturene er et av de elementene som våre elever vektlegger.

Singer/songwriter-elevene synger julen ut i Seljord!

Singer/Songwriter

Søndag 13.januar deltok elevene på Singer/Songwriter på den tradisjonsrike 20.dagskonserten på Granvin kulturhus i Seljord. Konserten er i samarbeid med musikkorpsene i Seljord, Flatdal, Hjartdal og Kviteseid, og Seljord Songlag.

Musikklinja på inspirasjonstur til New York

Musikk

Et høydepunkt på linjene gjennom året er linjeturen. Den har et faglig fokus og er ment å skulle inspirere. Musikklinja har tatt turen til verdens musikkmetropol, New York. Der venter mange spennende muligheter for musikkinteresserte.

Dagbok fra India og Nepal 2018

Kjære dagbok.
Etter Jetlagen i går var det kjempegodt å våkne uthvilt i India. Vi startet dagen med å besøke Taj Mahal her i storbyen Agra. Taj Mahal så veldig bra ut til å være litt over 400 år gammelt. Det var imponerende og vakkert å se på, spesielt når vi lærte at kunsten ikke var malt på, men utskjæret og utsmykket bit for bit. Etter fire timer i bussen tilbake til hovedstaden Delhi, var det tid for en festlig middag hos turguiden Mr. Gaur, en pratsom men veldig hyggelig og artig type.

Solidaritetsuker

Mye god sinnelagsetikk å spore ved Seljord Folkehøgskule. Ønsket om å være gode filantroper er brennende hos mange. Derfor er to hele uker av inneværende skoleår satt av til ulike former for solidaritetsarbeid både fjern og nær. Vår “solidaritetsgeneral”, Marieke skriver fra India:

Bilder fra Ballet – årets høstshow med Musikal-linja

Musikal

Musikal Broadway elevene har levert en fantastisk forestilling på Granvin kulturhus. Vi starter året med en metafor. Når vi deler ut roller og utfordringer, sier vi at vi deler ut tomme ballonger. Det er opp til eleven selv å fylle sin ballong med energi og formidling.

Fabelaktig tur til Nashville og New Orleans

Singer/Songwriter

Singer/Songwriter har hatt en fantastisk fagtur til Nashville og New Orleans. Hva er vel mer relevant plass å reise for unge låtskrivere. Les Lars sin beretning om turen:

Solidaritet i fokus!

Elever og tilsette ved Seljord Folkehøgskule ønsker å gjøre noe ekstra for andre i nå i førjulstida. Vi har derfor satt av to uker i desember der alle skal gjøre noe hyggelig for andre. Det er ulike grupper som skal arbeide med ulike oppgaver. Men alle har samme mål – glede andre og få glede av det selv!

Musikk en hel uke – lyder bra!

Musikk

Gjennom året har vi satt av tid til ekstra fordyping i linjefaget. Dette er spesielt motiverende uker for både elever og lærere. PÅ musikk åpner linjeukene for ekstra mye musisering og muligheten til å blir enda litt klokere på faget.

Følg oss

Kontakt

Brith Bø

Brith er vår kontorleder. Ta kontakt med henne om du lurer på noe. 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33
3840 Seljord

Tlf:+47 35 05 80 40
E-post: kontor@seljord.fhs.no
Facebook: Seljord folkehøgskule